za fizička lica iznos obaveze jednak rati za prethodno tromesečje

Rok za uplatu prve rate godišnjeg poreza na imovinu 14. februar

Srbija

8.2.2023 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rok za uplatu prve rate godišnjeg poreza na imovinu 14. februar Rok za uplatu prve rate godišnjeg poreza na imovinu 14. februar
Sekretarijat za javne prihode Grada Beograda obavestio je danas građane, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi... Rok za uplatu prve rate godišnjeg poreza na imovinu 14. februar

Sekretarijat za javne prihode Grada Beograda obavestio je danas građane, preduzetnike i pravna lica da je 14. februar rok za uplatu obaveze za prvi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Za obaveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, iznos poreske obaveze koju treba izmiriti na ime akontacije za prvi kvartal 2023. jednak je iznosu poreza za poslednji kvartal utvrđen rešenjem za 2022. godinu.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka, ističe se u saopštenju.

Tagovi
POREZ SRBIJA
  • Branko

    8.2.2023 #1 Author

    Deo nepokretne imovine Darovnim ugovorom sam preneo na sina.Od katastra Zemun Resenje o uknjizenju iste na ime sina sam dobio 04.10.2022.Do dana danasnjeg nisam dobio revidirano resenje za porez za 2022.kojim bi ytrebalo da se umanji iznos za IV kvartal 2022.Po savetu javnog beleznika sam sam umanjio ratu za adekvatni deo imovine koju nisam posedovao u IV kvartalu 2022.,i ubrzo sam dobio opomenu i iznos ne placene rate uvecan za zakonsku kamatu.Patio sam.
    Kako ovo komentarisati.?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...