Potpisan ugovor o podršci hardverskim i softverskim rešenjima

SMATSA produžila partnerstvo sa francuskom kompanijom Tales

Srbija

16.5.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SMATSA produžila partnerstvo sa francuskom kompanijom Tales SMATSA produžila partnerstvo sa francuskom kompanijom Tales
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) produžila je svoje partnerstvo sa francuskim vazduhoplovnim konglomeratom, kompanijom Tales, do 2025. godine. Kako se navodi u... SMATSA produžila partnerstvo sa francuskom kompanijom Tales

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) produžila je svoje partnerstvo sa francuskim vazduhoplovnim konglomeratom, kompanijom Tales, do 2025. godine.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju koje je objavio specijalizovani vazduhopovni portal Tangosix, nastavak saradnje definisan je potpisivanjem novog ugovora za usluge koje se tiču podrške hardverskim i softverskim sistemima koje SMATSA koristi.

Novi ugovor uključivaće, kako se navodi u saopštenju, nova funkcionalna unapređenja koja će poboljšati interoperabilnost sistema i pružiti nove alate za podršku kontrolorima letenja i njihovim procesima odluka.

„Produžavamo naše postojeće partnerstvo za dodatne tri godine. Tales će pomagati SMATSA-i u upravljanju svim aspektima koji se odnose na podršku njihovom ATM (Air Traffic Management) sistemu uz donošenje novih alata koji će doprineti produktivnosti kontrolora letenja i koji će pružati podršku opštoj bezbednosti operacija“, stoji u saopštenju.

Novi ugovor predviđa pružanje usluge Vulnerability Management Service, odnosno poboljšanja svesnosti SMATSA-e na pretnje iz digitalnog (cyber) domena, a kroz mesečne izveštaje iz segmenta sajber bezbednosti koji će omogućiti pravovremeno reagovanje na bilo koje nove pretnje, kao i dodatne funkcionalne evolucije nekoliko sistema, preneo je Tangosix.

Tales je, kako podsećaju, jedna od najvećih francuskih kompanija sa fokusom na odbrambene tehnologije, vazduhoplovnu industriju kao i oblast digitalnog identita i sajber bezbednosti. Kompanija zapošljava preko 77.000 zaposlenih u 68 zemalja i u 2022. godini prihodovala je 17,6 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...