Na razmatranju dve lokacije

Sotirovski: Gotov idejni projekat za novu bolnicu u Nišu

BiznisInfrastrukturaSrbija

6.2.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Sotirovski: Gotov idejni projekat za novu bolnicu u Nišu Sotirovski: Gotov idejni projekat za novu bolnicu u Nišu
Niš nije odustao od ideje da dobije opštu bolnicu, uverava gradonačelnica Dragana Sotirovski, a državi su za to ponuđene dve lokacije – jedna je... Sotirovski: Gotov idejni projekat za novu bolnicu u Nišu

Niš nije odustao od ideje da dobije opštu bolnicu, uverava gradonačelnica Dragana Sotirovski, a državi su za to ponuđene dve lokacije – jedna je tajna, dok za drugu kaže da je završen idejni projekat i da je predlog da budući kliničko-bolnički centar, kako ga je nazvala, bude povezan sa Domom zdravlja i izgrađen na mestu sadašnje garaže, objavile su Južne vesti.

O rokovima nije govorila gostujući na lokalnoj televiziji Belamie, jer je, kako je rekla, prvo potrebno da država uopšte odluči da tako nešto gradi u Nišu, ali smatra da je važno da Grad ima spremne projekte kada se to dogodi, i da je grad spremio dve lokacije za taj projekat.

„Spremili smo jednu posebnu parcelu i kroz plan smo to uredili na kojoj bi bila ta bolnica, odnosno kliničko-bolnički centar i sa druge strane, druga mogućnost ako to sa državom ne dogovorimo, pošto bi država trebalo da finansira izgradnju opšte bolnice, je da se postojeći Dom zdravlja, neću reći ni nadgradi ni dogradi, nego da se sa jednom toplom vezom poveže sa jednom novom zgradom koja bi se nalazila na mestu sada postojeće montažne garaže“, objasnila je Sotirovski.

Dilema oko lokacije opšte bolnice ili kako ga sada Sotirovski zove kliničko-bolničkog centra postoji odavno, ali je i ranije bilo reči o tome da bi mogao da se izgradi pored Doma zdravlja, a sada je gradonačelnica potvrdila da bi to zapravo bilo na mestu garaže.

To bi značilo još manje mesta za parkiranje, ali Sotirovski ipak uverava da ne bi značilo dodatne gužve.

„Idejni projekat je završen, to jako lepo izgleda, mi smo napravili neku predračunsku vrednost svega toga, čak smo poslali i Kabinetu predsednika i Ministarstvu za kapitalne investicije. Onoga trenutka kada država odluči da pravi bolnicu moći će da izabere dve mogućnosti – ili da je pravi iz temelja na lokaciji posebnoj ili da je pravi iz temelja ovde pored Doma zdravlja“, rekla je Sotirovski a prenele Južne vesti.

  • Inquiete

    6.2.2024 #1 Author

    Dobra vest, nadam se da će se potruditi da bude realizovan plan što pre.

    Odgovori

  • AJA

    6.2.2024 #3 Author

    Sigurna sam da ce se na vreme realizovati plan.

    Odgovori

  • MARAMACA

    11.2.2024 #4 Author

    Samo da ne ostane samo plan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...