investicija od 75 miliona evra, oko 300 zapsolenih u 2025. godini

Vučić: Italijanski Ariston otvara fabriku u Nišu

Srbija

31.10.2023 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Italijanski Ariston otvara fabriku u Nišu Vučić: Italijanski Ariston otvara fabriku u Nišu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na zvaničnom Instagram nalogu da će italijanska kompanija Ariston, koja ima prihod veći od tri milijarde evra... Vučić: Italijanski Ariston otvara fabriku u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na zvaničnom Instagram nalogu da će italijanska kompanija Ariston, koja ima prihod veći od tri milijarde evra godišnje, u Nišu otvoriti fabriku u koju će uložiti 75 miliona evra.

„Deseta fabrika stiže u Niš. Reč je o Aristonu, italijanskoj kompaniji sa prihodom većim od tri milijarde evra na godišnjem nivou. Dobrodošli u Srbiju!“, objavio je Vučić na Instagram nalogu Budućnost Srbije, prenosi Beta.

Vučić je istakao da su završeni razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, kako je naveo, jednom od najvećih italijanskih kompanija za grejne sisteme, odnosno bojlere, uz podsećanje da je Ariston već izgradio jednu malu fabriku u Svilajncu, a sada planira veliko ulaganje u Niš.

„Ariston ulaže 75 miliona evra u fabriku, i to je samo početak“, kazao je Vučić i naveo da će od 2025. godine biti više od 300 zaposlenih. Predsednik Srbije je ocenio da će ta fabrika biti važna za dalji razvoj grada.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...