Naša zemlja predstavlja "Noru", "Tamnavu" i "Lazara"

Srbija prisutna na najvećem međunarodnom sajmu naoružanja

SrbijaSvet

20.2.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija prisutna na najvećem međunarodnom sajmu naoružanja Srbija prisutna na najvećem međunarodnom sajmu naoružanja
Ujedinjeni Arapski Emirati i Abu Dabi su od 20-24. februara domaćini 16. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ i 7. izdanja Pomorske... Srbija prisutna na najvećem međunarodnom sajmu naoružanja

Ujedinjeni Arapski Emirati i Abu Dabi su od 20-24. februara domaćini 16. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ i 7. izdanja Pomorske ratne izložbe „NAVDEX 2023“.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika UAE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić do 22. februara boraviće u radnoj poseti Abu Dabiju, na poziv njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije. „IDEX 2023“, jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama. Od 2012. godine do danas, Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od dvadeset susreta, a poslednji put sastali su se u oktobru prošle godine u Beogradu, piše b92 pozivajući se na Tanjug.

„Muhamed bin Zajed iskreni je prijatelj Srbije i u teško vreme“, rekao je predsednik Vučić tokom posete šeika našoj zemlji. Njih dvojica tada su razgovarali o nafti, geopolitičkoj situaciji, investicijama, ali o kreditu od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi od tri odsto, koji je Srbija dobila u septembru prilikom posete predsednika Vučića Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ta poseta je bila prva zvanična poseta predsednika u drugom predsedničkom mandatu i tom prilikom, osim sporazuma o finansijskoj podršci, potisano je još devet sporazuma.

Tokom posete, predsednik Vučić obići će Institut G42, gde će razgovarati sa njihovim predstavnicima. G42 se bavi razvojem veštačke inteligencije u nizu industrija, između ostalog u državnom sektoru, zdravstvu, ekonomiji, ugostiteljstvu i turizmu. Grupa 42 posluje širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Centralne Azije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

  • TATJANA

    21.2.2023 #1 Author

    Nadam se da ce uroditi plodom izlaganje našeg tima i da se eventualno sklopi još ugovora

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...