SRBIJA SPREMNA DA 18. MAJA POKRENE AVIOSAOBRAĆAJ Početak zavisi od situacije u Evropi

SrbijaVesti

29.4.2020 11:10 Autor: Ljiljana Begović 1

SRBIJA SPREMNA DA 18. MAJA POKRENE AVIOSAOBRAĆAJ Početak zavisi od situacije u Evropi SRBIJA SPREMNA DA 18. MAJA POKRENE AVIOSAOBRAĆAJ Početak zavisi od situacije u Evropi
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija spremna da otvori i pokrene aviosaobraćaj 18. maja, dodajući... SRBIJA SPREMNA DA 18. MAJA POKRENE AVIOSAOBRAĆAJ Početak zavisi od situacije u Evropi

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija spremna da otvori i pokrene aviosaobraćaj 18. maja, dodajući da će to, ipak, zavisiti od ostalih zemalja EU i vremena kada će ostale zemlje dozvoliti letove sa svojih aerodroma.

„Mi nismo zatvarali aerodrome, nego su svuda bile ukinute redovne aviolinije. Beogradski aerodrom bio je otvoren sve vreme vanrednog stanja, jer smo dopremali humanitarnu pomoć i vraćali naše građane iz drugih država. Naš je predlog da se putnički aviosaobraćaj otvori 18. maja i da letovi sa aerodroma Nikola Tesla, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu pokrenu tada“, rekla je Mihajlović.

Foto: Tanjug

„Srbija se polako otvara i vraća normalnom životu, ali opasnost nije prošla. Zato apelujem na građane da budu oprezni i odgovorni jer moramo da naučimo da živimo sa virusom oko nas“, rekla je ministarka za RTS. Ona je istakla da je u vreme epidemije jedna od osnovnih mera bila da se zaustavi prevoz putnika, ali da se sada mere postepeno relaksiraju, te da se sledećeg ponedeljka otvara međugradski saobraćaj, dok će gradski saobraćaj u Beogradu i Nišu krenuti 8. maja.

Mihajlović je dodala da se u skladu sa preporukama lekara pripremaju protokoli i pravila za funkcionisanje javnog saobraćaja. „Postojaće tačno odvojen prostor između vozača i putnika. Gledaće se i prostor u autobusu i vozu jer je suština da i dalje nema bliskog kontakta među građanima, koji će morati da nose zaštitnu opremu. Važno je da poslušamo preporuke, da budemo odgovorni, jer najveća odgovornost je na nama samima, da sačuvamo zdravlje“, naglasila je Mihajlović.

  • zorica

    29.4.2020 #1 Author

    Raduje me sto se ponovo otvaraju avio linije,lepa vest za sve nas…..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...