na zlatiboru održan radni sastanak privredne komore srbije

Srpski hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje

PoslovanjePreduzetnikSrbija

24.1.2024 15:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

Srpski hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje Srpski hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
Na Zlatiboru je danas održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog obrazovanja, faza 2“, koji realizuje Privredna komora Srbije (PKS), a na... Srpski hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje

Na Zlatiboru je danas održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog obrazovanja, faza 2“, koji realizuje Privredna komora Srbije (PKS), a na kome se diskutovalo o postojećim obrazovnim profilima relevantnim za sektor hotelijerstva, koji će poslužiti kao osnova za potrebe privrede.

Rukovodilac Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike PKS Aleksandra Milićević istakla je da su predstavljeni postojeći obrazovni profili relevantni za sektor hotelijerstva, koji će poslužiti kao osnova za diskusiju u cilju identifikovanja konkretnih potreba privrede, saopštila je PKS.

„Cilj sastanka je bio da zajedno pokušamo da utvrdimo da li postoji potreba za uvođenjem novog obrazovnog profila koji bi u većoj meri odgovorio potrebama hotelijerskog sektora“, rekla je Milićević, piše u saopštenju PKS.

Kako je podsetila, PKS je produžila rok za prijavu poslodavaca do 31. januara, zbog velikog interesovanja, ali i zbog toga što je poslodavcima potrebno da sagledaju svoje potrebe u potpunosti i da na pravi način donesu odluku o svojim budućim kadrovima.

„Svakodnevno imamo pozive privrednika, i za sada je više od 700 izjava o spremnosti podneto, a od toga, skoro trećina je novih kompanija koje nisu realizovale dualni model obrazovanja, što nam je posebno drago i sigurni smo da će ta brojka do 1. februara biti veća“, rekla je Milićević.

PKS ovaj projekat realizuje u saradnji sa partnerskim institucijama iz Srbije, Austrije i Švajcarske, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za međunarodnu saradnju (SDC) i Austrijske razvojne agencije (ADA).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...