od 24. do 26. septembra

Srpski proizvođači jabuka prvi put na sajmu Gulfood Green u Dubaiju

AgrobiznisBiznisSrbija

21.9.2024 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srpski proizvođači jabuka prvi put na sajmu Gulfood Green u Dubaiju Srpski proizvođači jabuka prvi put na sajmu Gulfood Green u Dubaiju
Kompanije iz Srbije, proizvođači jabuka, prvi put predstaviće svoju izvoznu ponudu na Međunarodnom sajmu Gulfood Green koji se od 24. do 26. septembra održava... Srpski proizvođači jabuka prvi put na sajmu Gulfood Green u Dubaiju

Kompanije iz Srbije, proizvođači jabuka, prvi put predstaviće svoju izvoznu ponudu na Međunarodnom sajmu Gulfood Green koji se od 24. do 26. septembra održava u Dubaiju (UAE).

Nastup srpskih privrednika organizuje Privredna komora Srbije (PKS) uz podršku projekta “Promocija trgovine na istoku” (Trade Promotion East) koji sprovodi Međunarodni trgovinski centar (ITC), a finansira Vlada Švajcarske.

Gulfood Green je sajam koji se prvi put održava u Svetskom trgovinskom centru Dubai (DWTC), a u okviru Nacionalnog paviljona Srbije u Hali 3, izlažu: „Ćirić Agro MĐŽ“, „COPA“, „AgroCorp Duo“, „Srbovoće“ i „Mirax Agrar“, navodi se na sajtu PKS.

Ovaj veliki svetski sajam okupiće globalnu zajednicu u industriji hrane, od proizvođača do eksperata, sa ciljem da razmenom znanja, iskustva i inovacija utiču na unapređenje bezbednosti hrane na svetskom nivou, kao i na održivi razvoj prehrambene industrije.

„Globalna izložba je posvećena promovisanju zdravijeg i održivog sistema ishrane sa fokusom na predstavljanje svežeg i smrznutog voća i povrća, biljnih proteina, organskih proizvoda. Takođe, u fokusu ove izložbe biće i primena najinovativnijih tehnologija u prehrambenoj industriji“, objašnjava Dušanka Kalezić, savetnica predsednika PKS.

Ona podseća da je među prioritetima PKS da uz, tehničku podršku razvojnih projekata, pomogne našim kompanijama da nađu alternativna i nova tržišta za plasman svojih proizvoda, posebno u segmentu svežeg voća i povrća i povećaju izvoz.

„Trudimo se da ih povežemo sa globalnim tržišnim igračima i da ih uključimo u međunarodne lanace snabdevanja“, istakla je predstavnica PKS.

Objašnjava da je „Gulfood Green“ biznis platforma za startapove i investitore koja omogućava da se povežu, sarađuju i zajedno podrže inovacije koje oblikuju industriju. Srpski izvoznici jabuka imaće mogućnosti da istraže, kreiraju i steknu uvid u tehnologije koje će pokretati budućnost prehrambene industrije. U okviru sajma planirana je i studijska poseta i organizacija B2B sastanaka, dodaje Kalezić.

Projekat „Promocija trgovine na istoku” fokusiran je na jačanje konkurentnosti i održiv rast izvoza malih i srednjih preduzeća u agrobiznisu, kao i na jačanje kapaciteta organizacija koje pružaju podršku malim i srednjim preduzećima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.