nacrtan i dizajniran u torinu

Stellantis objavio fotografije novog modela Pande iz Kragujevca

AutomobiliLifestyleSrbija

20.6.2024 12:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Stellantis objavio fotografije novog modela  Pande iz Kragujevca Stellantis objavio fotografije novog modela  Pande iz Kragujevca
Pre zvaničnog predstavljanja novog modela pod nazivom Fiat Grande Panda, zakazanog za 11. jul u Torinu, Stellantis je predstavio fotografije automobila koji će se... Stellantis objavio fotografije novog modela  Pande iz Kragujevca

Pre zvaničnog predstavljanja novog modela pod nazivom Fiat Grande Panda, zakazanog za 11. jul u Torinu, Stellantis je predstavio fotografije automobila koji će se sklapati u Kragujevcu.

Grande Panda je inspirisana čuvenom „pandom“ iz osamdesetih koju je nacrtao Đorđo Đugaro (Giorgio Giugaro), a sada je pretvorena u „pametni automobil“ u fabrici Stellantis u Kragujevcu. Dizajn je nastao u Mirafjoriju, prenose Financije.hr.

Ovaj model će se proizvoditi u dve verzije – električnoj i hibridnoj, a iz Kragujevca će prvo stići u Evropu, zatim na Bliski istok i Afriku. Spada u B segment automobila ispod četiri metra.

Olivije Fransoa, izvršni direktor Fiata i internacionalni direktor marketinga Stellantisa, veruje da je ovo najbolji način da se proslavi 125 godina kompanije i da se ispišu nove stranice istorije sa Grande Pandom.

„Nacrtan je i dizajniran u Torinu i pokazuje sve one osnovne vrednosti originalne Pande. Naš cilj je da ojačamo prisustvo ovog brenda u svetu, a zahvaljujući Grande Pandi, koja je idealna za porodice, ali i za urbanu mobilnost u svakoj zemlji, sa ponosom možemo da kažemo da je ovo pravi Fiat“, saopštili su iz Fiatovih korporativnih komunikacija.

Ovo je prva Panda ikada proizvedena van Italije, tačnije u istoj fabrici u Kragujevcu u kojoj se ranije proizvodio čuveni Fiat 500L.

Koliko će koštati još nije poznato, ali stručnjaci smatraju da će cena biti prihvatljiva i oko 18.000 evra za hibrid, odnosno 26.000 evra za električno vozilo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.