očekuje se nastavak silaznog trenda od leta

Tabaković: Inflacija u Srbiji do kraja godine osam odsto

Srbija

1.8.2023 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Tabaković: Inflacija u Srbiji do kraja godine osam odsto Tabaković: Inflacija u Srbiji do kraja godine osam odsto
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je procena centralne banke da će inflacija u Srbiji do kraja godine biti... Tabaković: Inflacija u Srbiji do kraja godine osam odsto

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je procena centralne banke da će inflacija u Srbiji do kraja godine biti oko osam odsto.

Ona je na sednici Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava rekla da je međugodišnja inflacija u junu bila 13,7 odsto i da u julu skoro da i nije bilo mesečnog rasta potrošačkih cena.

„Očekujemo da međugodišnja inflacija u julu padne na 12,5 odsto i da u narednim mesecima nastavi da pada, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti“, kazala je Tabaković, a prenosi Beta.

NBS, je po njenim rečima, uspešna u vođenju monetarne politike i pouzdan partner Vlade Srbije u očuvanju makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.