promene režima rada u trgovinama, parking u zonama besplatan...

Tokom praznika dežuraće pošte, domovi zdravlja i apoteke, prodavnice menjaju satnice

Firme u fokusuPoslovanjeSrbija

30.12.2022 12:21 Autor: Miljan Paunović 7

Tokom praznika dežuraće pošte, domovi zdravlja i apoteke, prodavnice menjaju satnice Tokom praznika dežuraće pošte, domovi zdravlja i apoteke, prodavnice menjaju satnice
Tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće izmenjeno radno vreme pojedinih javnih preduzeća, institucija, trgovinskih radnji, javnog prevoza, parkinga, domova zdravlja… Pošta Srbije saopštila je... Tokom praznika dežuraće pošte, domovi zdravlja i apoteke, prodavnice menjaju satnice

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika biće izmenjeno radno vreme pojedinih javnih preduzeća, institucija, trgovinskih radnji, javnog prevoza, parkinga, domova zdravlja…

Pošta Srbije saopštila je da će za novogodišnje i božićne praznike raditi dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ radiće neizmenjeno, non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim prelazima.

U nedelju, 1. januara i u subotu, 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na aerodromu „Nikola Tesla“ i pošte na graničnim prelazima. U subotu, 7. januara dežuraće još tri pošte u Beogradu. U ponedeljak, 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Pančevu i Кragujevcu, pošte u „Univerexport“ objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru, u „Roda“ objektima u Sremskoj Mitrovici, Кragujevcu i Šapcu, pošte u turističkim centrima – na Кopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte. U utorak, 3. januara radiće 70 dežurnih pošta u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U subotu, 31. decembra i u petak, 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova. Pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb u Beogradu, u „Zimskoj bajci“, 31. decembra radi od 12 do 19 časova, a otvorena je i od 1. do 3. januara od 12 do 22.30.

Zelene pijace rade uobičajeno poslednjeg dana u godini

Zelene pijace će u subotu, 31. decembra raditi uobičajeno od šest do 19 sati, a prvog dana 2023. godine kao i 7. januara neće raditi, navodi se na njihovom sajtu.

Pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ 1. i 7. januara (nedelja i subota) radiće skraćeno od šest do 14:00 časova, dok će 2. januara (ponedeljak) sve zelene pijace raditi od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak“), 1, 2. i 7. januara (nedelja, ponedeljak i subota) neće raditi.

krompir
Foto: Unsplash.com

Pijaca „Dušanovac“ prodaja iz vozila – neće se vršiti 31. decembra 2022. kao i 1. i 6. januara 2022. (nedelja i petak), dok će 7. januara (subota) ova pijaca raditi uobičajeno, od 19:00 do 06:00 časova. Pijaca cveća „Krnjača“ – 1. i 7. januara (nedelja i subota) neće raditi.

Pijaca „Palilula“ – 31. decembra (subota) radiće od sedam do 20 časova, dok 1. i 7. januara (nedelja i subota) neće raditi. Dana, 6. januara (petak) pijaca „Palilula“ radiće sedam do 18 časova.

Bez naplate parkiranja u zonama tokom praznika

JKP „Parking servis“ obaveštava korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Beograda tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2, 3. i 7. januara 2023. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, navodi se na sajtu JKP „Parking servis“.

U subotu, 31. decembra 2022. godine, i petak, 6. januara 2023. godine, poslovnice Korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova. Od srede, 4. januara, i od ponedeljka, 9. januara 2023. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Kada je u pitanju javni gradski prevoz u Beogradu, od 1. do 3. januara, kao i za Božić, 7. januara, važiće red vožnje za nedelju, dok će vozila gradskog prevoza od 4. do 6. januara saobraćati redovno.

Prodavnice neće raditi 1. i 7. januara

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, saopšteno je iz Grada Beograda.

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za privredu, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

31. decembra 2022. (uoči Nove godine, subota) – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od devet do 18 časova. Prvog dana 2023. godine dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, kao i 7. januara. Drugog i trećeg dana nove godine dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.

Foto: Rawpixel

U subotu, 31. decembra 335 IDEA, Roda i Mercator prodavnica radiće do 18h, dok će četiri odabrane prodavnice – IDEA Dorćol, IDEA London, IDEA Zlatibor i IDEA Kopaonik, raditi redovno radno vreme, navodi se u saopštenju.

U nedelju, 1. januara radiće samo pet prodavnica, i to IDEA Dorćol, IDEA London, IDEA Kopaonik, i obe IDEA prodavnice na Zlatiboru. U petak, 6. januara sve IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi radiće do 18h, a subota, 7. januar biće neradan dan za sve ove radnje širom Srbije, istaknuto je u saopštenju.

Sve prodavnice trgovinskog lanca Lidl rade skraćeno 31. decembra i 6. januara odnosno do 18 časova, 1. januara i 7. januara ne rade, dok su 2. i 3. januara vrata Lidl prodavnica otvorena u redovnom radnom vremenu.

Univerexport trgovine u subotu, 31. decembra rade skraćeno radno vreme, do 18 časova, dok servis eLAKOLIJE za online trgovinu radi do 16 časova. Prodavnice ovog marketa neće raditi 1. januara, kao i servis eLAKOJE, 2. januara svi maloprodajni objekti radiće po skraćenom vremenu od osam do 20 časova, a servis eLAKOLIJE do 18.00 časova. Od 3. do 5. januara 2023. svi maloprodajni objekti rade po ustaljenom rasporedu radnog vremena. Na Badnji dan 6. januara 2023. – svi maloprodajni objekti radiće po skraćenom radnom vremenu do 18 časova, osim servisa eLAKOLIJE (do 16h) i objekta u Bačkom Petrovcu, u Ulici Maršala Tita 13 koji će raditi po ustaljenom radnom vremenu, trgovina u Bačkom Petrovcu (Maršala Tita 13) 7. januara radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Trgovinski lanac Metro ima isto radno vreme za praznike kao većina trgovina – neradni su samo 1. i 7. januar, dok se 31. decembra i 6. januara radi skraćeno – do 18 časova.

Praznično radno vreme Super Vero prodavnica u Beogradu 31. decembra biće od 7:30 – 18:30 sati. Od 2. do 5. januara radiće 7:30 – 22:00 sata, 6. januara 7:30 – 18:30 h, 7. januara je neradni dan, a 8. januara od 7:30 do 22:00 sata.

Sve prodavnice Gomexa 31. decembra rade skraćeno do 18 časova. Prvog dana praznika neradan je dan za sve objekte, osim za objekat Zlatibor Rujanska, koji će raditi po redovnom radnom vremenu. Zatim 2. januara radno vreme za sve objekte je od 8 do 15h, osim za određene objekte čija će radna vremena biti istaknuta na ulaznim vratima i koji rade redovno radno vreme: Supermarket Gomex Total, Berbersko Pruga, Gradnulica Guvno, Evropa, Fontana, Mužlja, Odžaci, Park, Radijalac, Strelište, Svilajnac, Topola Centar, Veliko Gradište, Zlatibor Rujanska.

PerSu marketi tokom praznika rade skraćeno u subotu 31. decembra – do 20 časova, i u petak 6. januara – do 18 časova. Neradni dani su 1. i 7. januar.

Moguća su odstupanja od ovog radnog vremena u pojedinim mestima, a detalji su dostupni na sajtu ove trgovinske kuće.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od navedenog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.

Domovi zdravlja i apoteke

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, dežuraće Vojnomedicinska akademija (VMA), Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, Institut za ortopediju Banjica, Kliničko-bolnički centar Zvezdara.

Urgentni centar i Hitna pomoć radiće bez prekida.

Dežurne apoteke koje inače rade od 00 do 24 časa, otvorene su i tokom praznika. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

  • SRDJAN

    30.12.2022 #1 Author

    Trebale bi prodavnice bar dva dana da puste svoje radnike da odmore. Iovako im se smuci kad dodju praznici kolke su navale svuda.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.12.2022 #3 Author

    Standardno,kao i svake godine…

    Odgovori

  • Anna

    30.12.2022 #4 Author

    Što se tiče pošti nema potrebe ni ove da rade. Nekada je bilo normalno da prodavnice ne rade tri dana i nikom ništa nije falilo.

    Odgovori

  • BRANA19

    31.12.2022 #5 Author

    Oni nemaju decu i praznike….

    Odgovori

  • Milovan94

    31.12.2022 #6 Author

    Dosta korisnih servisnih informacija

    Odgovori

  • TATJANA

    4.1.2023 #7 Author

    Mislim i da ti ljudi imaju praznike, kad govorimo o trgovcima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...