Rok za prijavu na tender je 14. septembar

Traže se izvođači za izgradnju Tiršove 2, vrednost radova 95 miliona evra

Srbija

13.7.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Traže se izvođači za izgradnju Tiršove 2, vrednost radova 95 miliona evra Traže se izvođači za izgradnju Tiršove 2, vrednost radova 95 miliona evra
Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu, a vrednost radova procenjena... Traže se izvođači za izgradnju Tiršove 2, vrednost radova 95 miliona evra

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu, a vrednost radova procenjena je na 11,2 milijarde dinara (oko 95 miliona evra), bez PDV-a.

Izabrani izvođači imaće rok od tri godine za završetak gradnje, objavila je eKapija.

Nabavkom radova planirana je izgradnja celog bolničkog kompleksa, dok će se naknadno izvršiti opremanje bolnice medicinskom opremom i nameštajem, kako bi objekat bio pušten u funkciju.

Bruto površina objekta nove dečije klinike je oko 62.000 kvadrata, a planirano je i 528 parking mesta.

U dokumentaciji stoji da su na parceli izvedeni pripremni radovi na uređenju gradilišta, koje se nalazi oko 400 metara dalje od postojeće zgrade Univerzitetske dečje klinike.

Izvedeni pripremni radovi, kako stoji u dokumentaciji, uklјučuju organizaciju gradilišta, izgradnju gradilišne saobraćajnice i radove na izradi potpornih konstrukcija i obezbeđenju temelјne jame.

Nova bolnica će, kako je navedeno, zameniti postojeću zgradu, koja će najverovatnije biti prenamenjena kao jedinica za palijativnu dečju medicinu, smeštajna jedinica za roditelјe pratioce ili kombinacija i jednog i drugog.

Planira se i gradnja interne saobraćajnice od budućeg kružnog toka kod Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć do Deligradske ulice, koja će se koristiti isklјučivo u funkciji Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2.

Rok za prijavu na tender je 14. septembar.

U martu ove godine, kako podseća eKapija, ministar za javna ulaganje Marko Blagojević i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali su sporazum između naše zemlje i EU o dodeli bespovratne pomoći, a za izgradnju dečje bolnice Tiršova 2, za šta je namenjeno 35 miliona evra.

  • Jj992

    13.7.2023 #1 Author

    Toliko novca ide na gluposti a treba neko drugi da da isti za izgradnju bolnice..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...