Bespovratna pomoć EU za izgradnju nove dečje bolnice

Banka Saveta Evrope odobrila donaciju od 35 miliona evra za „Tiršovu 2“

SrbijaZdravlje

7.3.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Banka Saveta Evrope odobrila donaciju od 35 miliona evra za „Tiršovu 2“ Banka Saveta Evrope odobrila donaciju od 35 miliona evra za „Tiršovu 2“
Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i guverner banke Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali su u ponedeljak u Parizu sporazum koji predviđa bespovratnu pomoć... Banka Saveta Evrope odobrila donaciju od 35 miliona evra za „Tiršovu 2“

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i guverner banke Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali su u ponedeljak u Parizu sporazum koji predviđa bespovratnu pomoć Razvojne banke Saveta Evrope Srbiji u iznosu od 35 miliona evra za izgradnju dečje bolnice „Tiršova 2“, koja bi, prema najavama, trebalo da proradi do kraja 2026. godine.

Blagojević je za RTS rekao da bespovratna EU predstavlja trećinu potrebnih sredstava za izgradnju „Tiršove 2“.

„Činjenica da je ovo najveća donacija koju je EU ikada odobrila za jedan projekat, govori u prilog tome na koji način vidi njegov kvalitet i značaj, ali i Srbiju kao partnera“, naveo je Blagojević.

Dečja bolnica „Tiršova 2“, kako je objavio RTS pozivajući se na najave zvaničnika, imaće više od 66.000 kvadratnih metara, 11 nivoa, oko 300 kreveta, savremenu opremu, efikasniji sistem grejanja, klimatizacije i ventilacije.

Prema rečima Marka Blagojevića, radovi na temelju bolnice su završeni, pa se očekuje da radovi na izgradnji novog objekta počnu do kraja proleća.

Blagojević je ranije izjavio daje izgradnja dečje klinike „Tiršova 2“, apsolutni prioritet i najvredniji projekat tog ministarstva, podsetio je RTS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...