Raspisan tender za projektovanje

Trening centar u Vršcu dobija novu pistu i helidrom

BiznisSrbija

31.1.2024 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Trening centar u Vršcu dobija novu pistu i helidrom Trening centar u Vršcu dobija novu pistu i helidrom
Delegacija EU u Srbiji Srbiji raspisala je tender za projektovanje piste i helidroma za Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a rok za prijavu... Trening centar u Vršcu dobija novu pistu i helidrom

Delegacija EU u Srbiji Srbiji raspisala je tender za projektovanje piste i helidroma za Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, a rok za prijavu ističe 4. marta.

Vrednost tendera procenjena je na 335.000 evra, a finansiranje je predviđeno kroz projekat Centar za obuku u dualnom obrazovanju, finansiran iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope

U avgustu prošle godine je Kancelarija za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija raspisala javni poziv za izrada projektno-tehničke dokumentacije za potrebe rekonstrukcije kompleksa Vazduhoplovne akademije – Trening centra u Vršcu.

Postojeći kompleks je u ruiniranom stanju i objekti koji se tamo nalaze su nefunkcionalni i dotrajali. Tehnologija objekata je prevaziđena za samu tipologiju obrazovanja i neophodno je objekte dovesti do nivoa koji bi omogućio savremen nivo školovanja stručnog kadra u vazduhoplovstvu“, navedeno je tada u dokumentaciji.

Kako podseća eKapija, investicija vredna 40 miliona evra koja će se koristiti za pretvaranje Pilotske akademije u Vršcu u trening centar za dualno obrazovanje, podrazumevaće rekonstrukciju hotela, restorana, otvorenih terena i sportske sale, biće dograđene nove učionice i smeštajni kapaciteti.

Biće izgrađen i spa centar i zatvoreni bazen, helidrom, proširena postojeća pista i rekonstruisan kontrolni toranj i hangar. U planu je i nabavka helikoptera i aviona.

  • Faith

    31.1.2024 #1 Author

    Svaka cast za Vrsac

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #2 Author

    Nadam se d aće to dobiti neka domaća kompanija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...