Projektovaće se izgradnja još po jedne trake u oba pravca

U planu proširenje auto-puta Beograd – Novi Sad

InfrastrukturaSrbija

30.5.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U planu proširenje auto-puta Beograd – Novi Sad U planu proširenje auto-puta Beograd – Novi Sad
U planu je projektovanje proširenja autoputa Beograd – Novi Sad za još po jednu traku, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić,... U planu proširenje auto-puta Beograd – Novi Sad

U planu je projektovanje proširenja autoputa Beograd – Novi Sad za još po jednu traku, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, prilikom obilaska završnih radova na rehabilitaciji državnog puta IB reda 12, deonica Novosadski put kroz Veternik sa premijerom Milošem Vučevićem, objavila je eKapija.

Taj portal podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe početkom godine najavio projektovanje proširenja autoputa, za narednu godinu.

Pre toga je još 2021. godine rekao da će „sledeće godine biti raspisan tender za proširenje autoputa Beograd-Novi Sad“.

Vesić je najavio i ulaganje u deonicu na ulasku u Novi Sad sa autoputa.

Premijer Miloš Vučević izjavio je da je jedan od jedan od najvećih izazova sa kojima se Novi Sad suočava funkcionisanje saobraćaja.

Vučević je kazao da je rehabilitacija puta prema Futogu od velikog značaja za građane Novog Sada i bezbednost učesnika u saobraćaju.

Vesić je naveo da je dužina ove deonice 3,2 kilometra, a da je vrednost ovog projekta približno 260 miliona dinara, a kad se dodaju ulice rađene prošle godine ukupna vrednost iznosi oko 400 miliona dinara, preneo je sajt Vlade Srbije.

  • meli77

    30.5.2024 #1 Author

    Brže do Novog Sada i da se ne gubimo usput😁

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.