Do kraja 2023. preko "Iskre" će se isplaćivati plate za oko 300.000 radnika

U sistemu „Iskra“ za dve godine svi zaposleni u javnom sektoru

Srbija

2.11.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U sistemu „Iskra“ za dve godine svi zaposleni u javnom sektoru U sistemu „Iskra“ za dve godine svi zaposleni u javnom sektoru
Sistemom za obračun i isplatu zarada „Iskra“ u naredne dve godine biće obuhvaćeni svi zaposleni u javnom sektoru, najavio je ministar finansija Siniša Mali... U sistemu „Iskra“ za dve godine svi zaposleni u javnom sektoru

Sistemom za obračun i isplatu zarada „Iskra“ u naredne dve godine biće obuhvaćeni svi zaposleni u javnom sektoru, najavio je ministar finansija Siniša Mali na konferenciji za medije po završetku revizije sprovođenja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Prema njegovim rečima, sa decembrom ove godine tim sistemom biće obuhvaćeno 296.000 zaposlenih u javnom sektoru, objavila je agencija Beta.

„U Zakonu o budžetskom sistemu, koji je usvojen prošle nedelje, dodali smo da budu obuhvaćene i zarade zaposlenih u lokalnim samoupravama, vojsci i policiji i plan nam je da u naredne dve godine sve njihove plate budu u sistemu ‘Iskra'“, rekao je Mali.

On je istakao da će to doprineti transparentnosti u radu i da daje osnovu za eventualnu reformu zarada u javnom sektoru.

„To će činiti važnu bazu podataka kada su u pitanju plate u javnom sektoru“, ocenio je Mali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...