Od početka godine otvorena 64 stečajna postupka

U Srbiji u toku 1.510 stečajeva, bez promene na listi najdužih postupaka

Srbija

6.3.2024 15:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Srbiji u toku 1.510 stečajeva, bez promene na listi najdužih postupaka U Srbiji u toku 1.510 stečajeva, bez promene na listi najdužih postupaka
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je martovski presek stanja koji je pokazao da je u Srbiji trenutno u toku 1.510 stečajnih postupaka,... U Srbiji u toku 1.510 stečajeva, bez promene na listi najdužih postupaka

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je martovski presek stanja koji je pokazao da je u Srbiji trenutno u toku 1.510 stečajnih postupaka, ne računajući one koji se vode po Zakonu o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji iz 1989. godine kao i stečajne postupke banaka i osiguravajućih društava.

Na vrhu liste najdugovečnijih stečajeva i dalje se nalaze Građevinsko preduzeće (GP) Rad kao i Rad Internacional, koji su premašili dve decenije trajanja.

Podsećamo da je Delta Real Estate krajem decembra na licitaciji kupila GP Rad – u stečaju kao pravno lice po početnoj ceni od 954,3 miliona dinara. U imovinu preduzeća koje je u stečaju provelo duže od dve decenije spada i deo poznate zgrade „Bela lepotica“ na Novom Beogradu.

U periodu od 1. januara do 4. marta ove godine otvoren je 64 stečajni postupak, a među poznatijim preduzećima na tom spisku su kragujevački Grafostil i novosadska fabrika nameštaja Aleksandro.

Prema podacima ALSU, ukupno prosečno vreme trajanja za ukupno 9.234 stečajna postupka, koliko ih je aktivno, obustavljeno ili zaključeno prema aktuelnom stečajnom zakonodavstvu je tri godine dva meseca i sedam dana.

Za stečajne postupke koji su pokrenuti po „novom“ Zakonu o stečaju, odnosno ukupno 3.982 prosečno vreme trajanja je godinu dana, deset meseci i 17 dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...