skoro svi radnici dobili otkaz

Štamparija Grafostil iz Kragujevca otišla u stečaj

Srbija

19.2.2024 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Štamparija Grafostil iz Kragujevca otišla u stečaj Štamparija Grafostil iz Kragujevca otišla u stečaj
Skoro svi radnici Grafostila su dobili otkaz u februaru nakon što je otvoren stečaj nad ovom kragujevačkom štamparijom koja je radila za domaće i... Štamparija Grafostil iz Kragujevca otišla u stečaj

Skoro svi radnici Grafostila su dobili otkaz u februaru nakon što je otvoren stečaj nad ovom kragujevačkom štamparijom koja je radila za domaće i strano tržište. Prema rečima radnika sa kojima je razgovarala novinarka agencije Beta, od oko 200 zaposlenih u prošloj godini, sada je ostalo njih oko 20, kojima je ponuđeno da ostanu da rade po ugovoru o delu.

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak nad preduzećem Grafostil d.o.o. iz Kragujevca 11. januara zbog trajne nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti, budući da su svi računi firme bili u neprekidnoj blokadi za više od 111,7 miliona dinara.

Stečaj je otvoren na predlog preduzeća iz Beograda Grafikum d.o.o. koje je od Grafostila potraživalo više od 62 miliona dinara.

GRAFOSTIL – U STEČAJU

KANICOVA 5V, 34000, Kragujevac, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
7.909.435,88 (2022)
Broj zaposlenih:
185 (2022)

Bivši radnici Grafostila su naveli da su problemi u firmi počeli u julu prošle godine blokadom računa firme, kada su neki radnici sami napustili preduzeće i tražili zaposlenje u drugim kompanijama.

Prema javno dostupnim podacima, 60 odsto vlasništva Grafostila ima AGEZ-Grupa a 40 procenata Saša Nenadović, koji je i suvlasnik u kompaniji Solaris Energy i direktor firme Pionir Energy, koja je 50 odsto u vlasništvu AGEZ-a.

Prvo poverilačko ročište u stečajnom postupku nad Grafostilom biće održano u Privrednom sudu u Kragujevcu u utorak, 20. februara, kada će biti održana i Skupština poverilaca. Ročište za ispitivanje potraživanja biće održano 20. juna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...