Građani da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža

UniCredit Banka upozorova da internetom kruži prevara u vezi sa brzom zaradom

Srbija

8.9.2023 13:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

UniCredit Banka upozorova da internetom kruži prevara u vezi sa brzom zaradom UniCredit Banka upozorova da internetom kruži prevara u vezi sa brzom zaradom
UniCredit banka u Srbiji upozorila je da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se... UniCredit Banka upozorova da internetom kruži prevara u vezi sa brzom zaradom

UniCredit banka u Srbiji upozorila je da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novac kako bi stekli brzu zaradu.

Internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi UniCredit Banke, koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca, prenosi Beta.

UniCredit Banka je istakla da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara.

U cilju bezbednosti banka je pozvala građane da ne učestvuju u takvim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima. Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a građane podsetila da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža.

Kako bi se u najkraćem roku eliminisale sumnjive akcije, banka je pozvala građane da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

  • ZVONČICA

    8.9.2023 #1 Author

    Ljudi u danasnjem vremenu moraju biti vrlo obazrivi i oprezni

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.9.2023 #2 Author

    Sve cesce se ovo desava,podaci se ne daju nikome..

    Odgovori

  • NATI

    10.9.2023 #3 Author

    I za razne online kupovine se ostavljaju podaci

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...