Ponuda za imovinu fabrike 58,8 miliona dinara

Unipromet i Euroline po treći put u trci za čačansku Fabriku reznog alata

BiznisNekretnineSrbija

7.9.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Unipromet i Euroline po treći put u trci za čačansku Fabriku reznog alata Unipromet i Euroline po treći put u trci za čačansku Fabriku reznog alata
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da je na trećoj licitaciji za prodaju imovine čačanske Fabrike reznog alata, početnu cenu od 58,8 miliona... Unipromet i Euroline po treći put u trci za čačansku Fabriku reznog alata

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da je na trećoj licitaciji za prodaju imovine čačanske Fabrike reznog alata, početnu cenu od 58,8 miliona dinara prihvatio konzorcijum koga čine kompanije Unipromet iz Čačka i DSD-Euroline iz Bograda.

Кomisija za sprovođenje prodaje konstatovala je da je najviša postignuta cena na javnom nadmetanju niža od 50 odsto od procenjene vrednosti imovine stečajnog dužnika, zbog čega će se stečajni upravnik obratiti Odboru poverilaca stečajnog dužnika da se izjasni o ponudi.

Po početnoj ceni od 58,8 miliona dinara ponuđena su 22 objekta smeštena na gradskom građevinskom zemljištu u Beogradskoj ulici u Čačku ukupne površine 30.628 m2, kao i objekat na istoj lokaciji smešten na zemljištu površine 3.526 m2, objavila je eKapija.

Na prodaju su ponuđene i dve zgrade koje se nalaze u Hajduk Veljkovoj ulici u Čačku na zemljištu ukupne površine 1.293 m2, kao i pokretna imovina koju čine oprema i zalihe.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika proglasila je neuspešnom prethodnu prodaju imovine čačanske Fabrike reznog alata u stečaju jer je izlicitirana cena od 560 miliona dinara bila manja od 50 odsto procenjene vrednosti.

I na toj prodaji ponudu je dao isti konzorcijum Uniprometa i Euroline-a, ali Odbor poverilaca fabrike u stečaju nije dao saglasnost na postignutu cenu, podsetila je eKapija.

  • SABRINA

    7.9.2023 #1 Author

    Naravno da Odbor poverilaca fabrike u stečaju nije dao saglasnost na postignutu cenu jer je cena verovatno mizerna.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...