USKORO TRI NOVE FABRIKE U KNJAŽEVCU Početak rada odložilo vanredno stanje

BiznisInvesticijeSrbija

4.5.2020 12:52 Autor: Ljiljana Begović 0

USKORO TRI NOVE FABRIKE U KNJAŽEVCU Početak rada odložilo vanredno stanje USKORO TRI NOVE FABRIKE U KNJAŽEVCU Početak rada odložilo vanredno stanje
Po završetku vanrednog stanja u Knjaževcu bi trebalo da počnu rad tri nove fabrike – SCS, „Mobi“ i „Hatiba“, prenose knjazevacke.rs. Prema planu, ove... USKORO TRI NOVE FABRIKE U KNJAŽEVCU Početak rada odložilo vanredno stanje

Po završetku vanrednog stanja u Knjaževcu bi trebalo da počnu rad tri nove fabrike – SCS, „Mobi“ i „Hatiba“, prenose knjazevacke.rs. Prema planu, ove firme trebalo je da uposle veliki broj Knjaževčana početkom proleća kada je bio zakazan početak rada, međutim pojava virusa korona je zaustavila sve aktivnosti.

SCS je novi pogon za proizvodnju metala smešten u bivšem „IMT“ i bave se proizvodima od metala. Nekadašnju fabriku nameštaja „Tina“ kupila je kompanija „Mobi furniture“ iz Beograda, koja je proteklih meseci pribavila mašine, opremila mašinski park i renovirala objekat, a posao će, kako je najavljivano, biti nastavljen u punom obimu.

Nemačka kompanija „Hatiba“, koja se bavi obradom i presvlačenjem metala za građevinsku industriju, otkupila je halu „Imposa“ u stečaju i takođe se očekuje da započne rad. Sređena je hala, zaposleni su već neki radnici, a nezvanično, u prvoj fazi biće zaposleno 50 radnika.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da će i 8.000 kvadratnih metara „Fabrike ozubljenja“ biti ponuđeno, najpre knjaževačkim investitorima, a potom i investitorima iz ostatka Srbije i regiona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...