interesovanje i za oblasti poljoprivrede i tekstilne industrije

Velike mogućnosti za saradnju sa Uzbekistanom u sektoru farmacije

PreduzetnikSrbijaSvet

24.9.2024 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Velike mogućnosti za saradnju sa Uzbekistanom u sektoru farmacije Velike mogućnosti za saradnju sa Uzbekistanom u sektoru farmacije
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Uzbekistana, Bahtijorom Saidovim, uoči 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih... Velike mogućnosti za saradnju sa Uzbekistanom u sektoru farmacije

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Uzbekistana, Bahtijorom Saidovim, uoči 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, da su velike mogućnosti za saradnju Srbije sa Uzbekistanom u sektoru farmacije.

Srbija i Uzbekistan uskoro će dogovoriti zasedanje Međudržavne mešovite komisije i Poslovnog saveta, saopštila je PKS.

Čadež je istakao da su predstavnici Uzbekistana veoma zainteresovani za prezentaciju srpskog projekta Bio4Campus, razmenu znanja i inovacija u farmaceutskom sektoru i oblasti biotehnologija.

Uzbekistan dosta investira u razvoj novih tehnologija, inovativnih lekova i terapija, a naša iskustva u tom poslu mogu im biti veoma značajna, dodao je Čadež.

Ova zemlja je zainteresovana za uspostavljanje bliske saradnje sa Srbijom i u oblasti poljoprivrede, posebno za razmenu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kupovinu poljoprivredne mehanizacije i uvoz semenskog i sadnog materijala.

Mogućnosti za povezivanje kompanija postoje i u oblasti tekstilne industrije, industrije kože i obuće, energetike, građevinarstva, petrohemijskog kompleksa.

Uzbekistanske rezerve minerala, nafte i gasa su veoma značajne. Zemlja proizvodi i izvozi veliku količinu prirodnog gasa, navodi PKS.

  • VALE

    28.9.2024 #1 Author

    Nije lose, svaka saradnja je dobro dosla

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.