Rok za prijavu ističe 25. jula

Srpski startapi mogu da konkurišu za učešće na Web Summitu u Lisabonu

Hi-techInovacijePreduzetnikSrbija

5.7.2024 16:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srpski startapi mogu da konkurišu za učešće na Web Summitu u Lisabonu Srpski startapi mogu da konkurišu za učešće na Web Summitu u Lisabonu
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je domaće startapove da se do 25. jula prijave na konkurs Start to play na kome... Srpski startapi mogu da konkurišu za učešće na Web Summitu u Lisabonu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je domaće startapove da se do 25. jula prijave na konkurs Start to play na kome će biti odabrane 24 kompanije koje će moći da se besplatno predstave na Web Summitu u Lisabonu, koji se održava od 11. do 14. novembra ove godine.

„Svi koji se prijave imaće četvoromesečnu obuku i treninge zajedno sa ekspertima iz inostranstva, organizacije ‘Web Summit’ Srbija i centra za digitalnu transformaciju“, rekao je on novinarima, a prenela je agencija Beta.

Čadež je kazao da je Web Summit u Lisabonu najveća tehnološka manifestacija na svetu, koju će posetiti oko 10.000 najvećih kompanija, klijenata i potencijalnih partnera.

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji, kako je precizirano, mogu učestvovati samostalne organizacije, koje su registrovane i ne postoje duže od pet godina, a koje moraju imati veb sajt, logotip i svoj jedinstveni softverski proizvod ili da rade na povezanom hardverskom proizvodu.

Najbolji će se birati u dva kruga selekcije a u prvom krugu, javnim glasanjem, biće izabrano 50 startapa, koji će se 5. septembra predstaviti uživo na Web Summit Srbija Pitch, nakon čega će biti izabrane 24 najbolje kompanije.

Član tima Web Summit Srbija Nemanja Jovičić kazao je da se pravila za prijavu nalaze na sajtu PKS i Web Summit Srbija, kao i da se tu detalji potrebni za prijavu.

„To je prilika da se startapi predstave na najbolji način, da se upoznaju sa investitorima, umreže sa partnerima, da uče od najboljih inkubatora i direktora“, rekao je Jovičić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.