Rok za prijave 31. avgust

Savez ekonomista Srbije i NF Innova raspisali konkurs za inovacije koje menjaju svet

Hi-techInovacijeInvesticijePreduzetnik

31.5.2024 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Savez ekonomista Srbije i NF Innova raspisali konkurs za inovacije koje menjaju svet Savez ekonomista Srbije i NF Innova raspisali konkurs za inovacije koje menjaju svet
Startap firme i mala i srednja preduzeća imaju priliku da učestvuju na jedinstvenom konkursu u okviru kojeg će moći da predstave rešenja koja mogu... Savez ekonomista Srbije i NF Innova raspisali konkurs za inovacije koje menjaju svet

Startap firme i mala i srednja preduzeća imaju priliku da učestvuju na jedinstvenom konkursu u okviru kojeg će moći da predstave rešenja koja mogu da promene svet, da istaknu vrednost koju ona donose i zbog čega su njihovi timovi pravi za razvoj ovih rešenja.

Najboljih pet rešenja na konkursu koji pokreću Savez ekonomista Srbije i NF Innova biće predstavljeno na Kopaonik biznis forum naredne godine.

„Misija Saveza ekonomista Srbije jeste popularizacija ekonomske nauke i struke. Pored izdavačke aktivnosti prepoznati smo i po organizaciji najvećeg regionalnog poslovnog događaja Kopaonik biznis foruma. Razumevajući značaj inovacija za unapređenje konkurentnosti privrede Srbije, zajedno sa NF Innova pokrećemo projekat „Podrška za inovacije“. Namera je da u narednom periodu selektiramo najbolje inovativne projekte koji će biti prezentirani na Kopaonik biznis forumu 2025. godine. Sa odabranim idejama će tokom trajanja Foruma biti upoznati predstavnici velikih kompanija, kao i svi drugi potencijalni investitori. Taj svojevrsni sajam ideja pružiće mogućnost mladim ljudima da brže i efikasnije realizuju poslovne poduhvate“, rekao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Predsednik Nadzornog odbora NF Innova Branislav Vujović naglasio je da digitalna revolucija donosi mnoge promene.

Za razliku od industrijske revolucije kada su za inovativne poslovne poduhvate bile neophodne velike investicije i materijalna sredstva, danas je demokratizovana mogućnost za inovaciju. To otvara put malim i srednjim firmama, kao i pojedinačnim inovatorima, da sa ograničenim sredstvima inoviraju u mnogim industrijskim granama. Cilj ove inicijative je da omogući povezivanje inovativnih firmi sa liderima najvećih kompanija u Srbiji. Povezivanje je u obostranom interesu i može da pomogne rast novim firmama i velikim kompanijama kroz inoviranje i digitalnu transformaciju. Tako se kreira nova vrednost i ostvaruju prednosti i za lokalnu zajednicu i društvo u celini“, naveo je Vujović.

Projekat ima za cilj da omogući predstavljanje izabranih startap firmi, kao i malih i srednjih kompanija i njihovih rešenja na Kopaonik biznis forumu 2025. godine, gde se okupljaju vodeći ljudi iz najvećih srpskih kompanija i gde se pruža mogućnost povezivanja inovatora sa poslovnim liderima Srbije i regiona.

Na ovaj način ubrzaće se razmena ideja i njihova primena, pomoći skaliranje startapova, malih i srednjih firmi, i omogućiti velikim firmama da brže usvoje i primene vredne inovacije, a mladi talenti ostanu u zemlji.

Predstavnici ideja će objasniti kako njihova rešenja menjaju svet, zašto su jedinstvena i kakvu vrednost donose, te zašto su njihovi timovi pravi za razvoj ovih rešenja. U uži izbor će ući deset firmi kojima će potom biti dodeljeni mentori koji će im pomoći da se plasiraju na najbolji način i uđu u finalni izbor. Pet kompanija koje prođu finalnu selekciju dobiće priliku da svoja rešenja predstave javno na Kopaonik Biznis forumu 2025. gde će poslovni lideri Srbije imati mogućnost da čuju za njih, da bolje upoznaju i razumeju firme i njihove lidere.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu Saveza ekonomista Srbije u periodu od 3. juna do 31. avgusta 2024. godine. Preporuka je da prezentacija sadrži maksimalno pet slajdova.

 • Boba321

  2.6.2024 #1 Author

  Tu ce se prepoznati nasi mladi strucnjaci

  Odgovori

 • Kata

  4.6.2024 #2 Author

  Zanimljivo i korisno! Samo napred

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.