Manifestacija traje do 8. aprila

Više od 100 izlagača na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova

Srbija

5.4.2024 12:35 Autor: Milica Vojtek 6

Više od 100 izlagača na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova Više od 100 izlagača na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova
U halama 1 i 4 Beogradskog sajma, u četvrtak je zvanično otvoren 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova koji će trajati do 8.... Više od 100 izlagača na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova

U halama 1 i 4 Beogradskog sajma, u četvrtak je zvanično otvoren 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova koji će trajati do 8. aprila.

Sajam je namenjen ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi, ronjenja, ali i ljubiteljima opreme za lov i ribolov, kao i poznavaocima nautičke, kamp opreme i održava se pod sloganom “Kurs može biti samo jedan”.

Više od 100 izlagača koji dolaze iz pet zemalja do ponedeljka će imati priliku da predstave i ukažu na nove trendove u ovim oblastima. Deo programa prilagođen je rečnim nautičarima, ljubiteljima, a posetiocima je na raspolaganju reprezentativna ponuda glisera, jahti, jedrilica, čamaca, skutera, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za sportove na vodi, obuke, čartera i drugih elemenata nautičkog turizma.

Foto: Biznis.rs

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković pri otvaranju ove manifestacije istakao je da je “Srbija zemlja izuzetnih nautičkih potencijala, sa dve međunarodne reke – Dunavom i Savom, jednom međudržavnom – Tisom, koje kroz Srbiju protiču u dužini od skoro 1.000 kilometara”.

“Transport rekama je nekoliko puta jeftiniji od drumskog. Tako bi oživljavanje plovnih puteva i plovnosti uopšte doprinelo i razvoju gradova koji se nalaze uz reke, pa samim tim i privrede u celini“, istakao je on.

Ono što već godinama provlači najveću pažnju posetilaca jesu luksuzne jahte, ali i njihove cene koje idu do nekoliko stotina hiljada evra. Primera radi cena manjih jahti kreće se između 40.000 i 60.000 evra, a većina trgovaca nudi opciju plaćanja na rate tokom više godina.

Na sajmu su izložena i skromnija, odnosno jeftinija plovila, kao što su pecaroški i gumeni čamci, razne gume za vodu i sportove i zabavu na vodi. Iz godine u godinu sve veće interesovanje pokazuje se i za skutere koji su i ove godine privukli posebnu pažnju.

Organizatori sajma ranije su podsetili da je ova manifestacija izuzetna prilika i za ljubitelje lova i ribolova kako bi se upoznali sa svim znalcima ove oblasti.

“S obzirom na to da Srbija leži na 76 dužih i 50 kraćih reka, da ima devet većih i 114 manjih jezera, Sajam nautike, lova i ribolova postao je izlog za sva dešavanja u ovim oblastima i prilika za posetioce da otkriju i upoznaju sve najjače i najbolje igrače u ovim branšama”, naglašava se u saopštenju Beogradskog sajma.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, poslednjeg dana sajma od 10 do 16 časova. Ulaznica košta 500 dinara, grupna je 300, dok se parking za automobile u sajamskom krugu plaća 150 dinara po satu.

Izuzetna pogodnost za posetioce je činjenica da karta kupljena za ovaj sajam važi i za 29. Međunarodni sajam hortikulture – Beoplant Fair, koji se od 4. do 7. aprila održava u halama – 1A i 2A. Važi obrnuto i za karte kupljene za Sajam hortikulture.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...