Osnovni kapital 100.000 dinara

Vlada osniva preduzeće Akvatik centar – sa ograničenim trajanjem

InfrastrukturaInvesticijeNekretnineSrbija

5.2.2024 13:56 Autor: Milica Rilak 7

Vlada osniva preduzeće Akvatik centar – sa ograničenim trajanjem Vlada osniva preduzeće Akvatik centar – sa ograničenim trajanjem
Vlada Srbije odlučila je da osnuje preduzeće SPV Akvatik centar sa sedištem u beogradskom stambeno-poslovnom kompleksu Petica na Novom Beogradu. Preduzeće se, kako je... Vlada osniva preduzeće Akvatik centar – sa ograničenim trajanjem

Vlada Srbije odlučila je da osnuje preduzeće SPV Akvatik centar sa sedištem u beogradskom stambeno-poslovnom kompleksu Petica na Novom Beogradu.

Preduzeće se, kako je Vlada obrazložila, osniva radi izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove, a za direktora je imenovano drugo pravno lice – Građevinska direkcija Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će u okviru kompleksa koji se gradi u Surčinu za izložbu EXPO 2027 biti izgrađen i Akvatik centar za vodene sportove.

„U Surčinu gradimo remek delo arhitekture, a to je novi Nacionalni stadion. Zatim, novi Akvatik centar za vodene sportove u našoj zemlji sa bazenima, skakaonicama i svim neophodnim stvarima za održavanje i evropskih i svetskih prvenstava„, precizirao je ministar finansija krajem januara, kada je obišao radove.

Preduzeće Akvatik centar imaće osnovni kapital vredan 100.000 dinara i biće registrovano za delatnost izgradnje „ostalih nepomenutih građevina“.

Izvor: Instagram, expo_belgrade_2027

Nakon izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove, po izdavanju upotrebne dozvole i upisu objekta u katastar nepokretnosti i prava na njima, odnosno po isteku roka od pet godina, biće ispunjeni uslovi za prestanak društva u skladu sa zakonom, a sva prava i obaveze privrednog društva prenose se na Republičku direkciju za imovinu Republike Srbije“, stoji u odluci o osnivanju novog preduzeća.

Vlada Srbije biće jedini vlasnik nove firme a u Skupštinu tog pravnog lica imenovaće tri predstavnika.

Januarskom obilasku radova u Surčinu prisustvovao je, inače, i v.d. direktora Građevinske direkcije Srbije Boris Bjelica koji je istakao da će se tokom 2024. godine radovi završiti u okviru Prostornog plana na površini od oko 200 hektara, što odgovara kvadratnoj površini od 2,5 kilometra sa 800 metara.

„Trenutno se najviše obavljaju radovi na infrastrukturi, zatim nasipanje terena za EXPO, treći je stadion, četvrti su smeštajni kapaciteti, peti je Akvatik centar o kome je ministar pričao“, rekao je tada Bjelica, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...