Poziv upućen javnim ustanovama

Vlada preporučila gašenje manjih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje

BiznisInfrastrukturaSrbija

12.5.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vlada preporučila gašenje manjih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje Vlada preporučila gašenje manjih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Zaključak kojim se preporučuje gašenje kotlarnica kapaciteta ispod 50 megavati, koje kao energent koriste ugalj, mazut ili ulje... Vlada preporučila gašenje manjih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak Zaključak kojim se preporučuje gašenje kotlarnica kapaciteta ispod 50 megavati, koje kao energent koriste ugalj, mazut ili ulje za loženje, a za koje postoje tehničke mogućnosti za priključenje na sistem daljinskog grejanja ili na gasovod, saopšteno je posle sednice.

U obrazloženju te odluke navedeno je da je, s obzirom na to da upotreba kotlarnica toplotne snage manje od 50 megavati na godišnjem nivou znatno doprinose ukupnoj emisiji RM 10 i RM 2.5 suspendovanih čestica, Radna grupa za sistemsko rešavanje zagađenja vazduha prepoznala značaj njihovog gašenja u javnim ustanovama, koje kao energent trenutno koriste ugalj, mazut ili ulje za loženje, a za koje postoje tehničke mogućnosti za priključenje na daljinski sistem grejanja ili lokalni distributivni gasovod.

Za priključenje je ostavljen rok od 24 meseca od dana donošenja ovog Zaključka, a definisan je u odnosu na vreme koje je potrebno za pripremu projektno-tehničke dokumentacije, dobijanje dozvola i izvođenje radova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...