usvojen i Predlog uredbe o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva

Vlada Srbije: Podrška poljoprivrednicima za unapređenje produktivnosti

AgrobiznisSrbija

25.5.2023 17:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije: Podrška poljoprivrednicima za unapređenje produktivnosti Vlada Srbije: Podrška poljoprivrednicima za unapređenje produktivnosti
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Predlog uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za proizvodnju biljnih kultura... Vlada Srbije: Podrška poljoprivrednicima za unapređenje produktivnosti

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Predlog uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini, a zahtevi se podnese do 31. maja ove godine.

Od 7. aprila, kada je objavljen Javni poziv, do sada, kako je saopšteno, primljeno oko 265.000 zahteva.

„Ova mera doprineće dostizanju stabilnosti dohotka proizvođača, povećanju nivoa biljne proizvodnje, dostizanju višeg nivoa prinosa i kvaliteta proizvoda. Zahvaljujući njoj, očekuje se unapređenje produktivnosti, uz smanjenje troškova proizvodnje i rast konkurentnosti“, navedeno je u saopštenju.

Članovi Vlade usvojili su i Predlog uredbe o utvrđivanju Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023. godini.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2023. godini, kojom se daje podrška sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika kako bi se podstakle investicije privrednih subjekata. Planirano je da se po tom programu podrži 150 privrednih subjekata.

Članovi vlade usvojili su i Zaključak o saglasnosti da se pokrene postupak za prijavljivanje Srbije za članstvo u Evropskoj laboratoriji za molekularnu biologiju EMBL koja obavlja osnovna istraživanja u molekularnoj biologiji i molekularnoj medicini i obučava naučnike i studente.

Članstvo u EMBL omogućava nacionalnim naučnim zajednicama pristup infrastrukturi i uslugama strukturne biologije, naučnim uslugama i objektima, omogućavaju se posete vodećim univerzitetima radi informisanja studenata o EMBL, pristup međunarodnom doktorskom programu i postdoktorskom programu, posete vodećim institutima, a doktoranti stiču pravo i mogućnost za kratkoročne prakse i finansiranje iz budžeta EMBL.

  • MAJA

    26.5.2023 #1 Author

    Konačno bitni podsticaji za poljoprivredu

    Odgovori

  • jevtić

    26.5.2023 #2 Author

    Blokade poljoprivrednika su očigledno „urodile plodom“

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.5.2023 #3 Author

    Da ne bude da im se samo zamazu oci…

    Odgovori

  • gagica

    29.5.2023 #4 Author

    U poljoprivredu treba najvise ulagati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...