povećanje dostupnosti usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije u manjim mestima

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Srbija

9.2.2023 16:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Predlog zakona o elektronskim komunikacijama radi unapređenja poslovnih uslova u Srbiji i podsticanja investicija, saopštilo je... Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Predlog zakona o elektronskim komunikacijama radi unapređenja poslovnih uslova u Srbiji i podsticanja investicija, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT).

Predlog zakona u skladu je sa Evropskim zakonikom o elektronskim komunikacijama (KOD) i dodatno unapređuje zaštitu građana.

Neke od novina koje donosi taj zakon su obavezno uvođenje računa za usluge u elektronskom obliku, omogućavanje uslova operatorima da pravičnije i efikasnije dele postojeću infrastrukturu radi kvalitetnije i raznovrsnije usluge krajnjim korisnicima.

To će, kako je navedeno, uticati i na povećanje dostupnosti usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i televizije u manjim mestima i selima.

Predlog zakona predviđa i obavezu registracije pripejd korisnika mobilne telefonije, što će povećati sigurnost građana koji će imati mogućnost da ovu registraciju obave i online na jednostavan način i izbegnu čekanje u redovima.

Rad na ovim zakonskim rešenjima uključio je predstavnike više od 20 državnih organa, Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, Saveta stranih investitora, Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji, i stručnjake iz privrede.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...