unapređenje ekonomskog ambijenta

Vučević podržao inicijativu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede

Srbija

14.5.2024 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vučević podržao inicijativu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede Vučević podržao inicijativu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom o novim, konkretnim načinima saradnje sa privredom. Premijer... Vučević podržao inicijativu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom o novim, konkretnim načinima saradnje sa privredom. Premijer Vučević podržao je inicijativu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede koju je predstavio predsednik PKS Marko Čadež.

Dogovorili smo da Privredna komora Srbije u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji. Samo zajedno možemo učiniti Srbiju ekonomski jakom i stabilnom, posebno u ovim mutnim vremenima“, izjavio je premijer Vučević.

On je dodao da je sa predsednikom PKS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Predsednik PKS Marko Čadež naglasio je da je ideja Privredne komore Srbije o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat “Skok u budućnost 2027” I “EXPO 2027” naišla na podršku premijera Vučevića.

“Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju ne samo u izgradnji i opremnju prostora gde će biti održan ‘EXPO 2027’, već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije “Skok u budućnost”, rekao je Čadež.

On je dodao da će PKS odmah početi sa anketiranjem kompanija kako bi došli do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.