polisom omogućene terapije u eminentnim zdravstvenim ustanovama

Wiener Premium Care – Osiguranje koje pokriva lečenje malignih oboljenja u inostranstvu

OsiguranjeSrbijaZdravlje

14.2.2023 07:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Wiener Premium Care – Osiguranje koje pokriva lečenje malignih oboljenja u inostranstvu Wiener Premium Care – Osiguranje koje pokriva lečenje malignih oboljenja u inostranstvu
Nov proizvod kolektivnog zdravstvenog osiguranja pruža mogućnost lečenja malignih bolesti u inostranstvu. Wiener Premium Care omogućava viši nivo zaštite zdravlja zaposlenih i dodatnu finansijsku... Wiener Premium Care – Osiguranje koje pokriva lečenje malignih oboljenja u inostranstvu

Nov proizvod kolektivnog zdravstvenog osiguranja pruža mogućnost lečenja malignih bolesti u inostranstvu. Wiener Premium Care omogućava viši nivo zaštite zdravlja zaposlenih i dodatnu finansijsku sigurnost u teškim životnim okolnostima.

Irena Pavićević, direktorka Sektora za osiguranje lica u Wiener Städtische osiguranju, detaljno pojašnjava u čemu je značaj i vrednost ovakvog osiguranja.

Kako se ugovara Wiener Premium Care?

Ovaj proizvod je osmišljen kako bi se odgovorilo na sve veće potrebe za pokrićem troškova lečenja malignih bolesti. Osiguranik, kao ni njegova porodica, neće biti finansijski opterećeni troškovima lečenja u okolnostima kada su novčana primanja obolelog smanjena zbog umanjene sposobnosti za rad. Osim finansijskog aspekta, lečenje kancera uz Wiener Premium Care može biti i efikasnije, jer je polisom omogućeno lečenje u inostranstvu u eminentnim zdravstvenim ustanovama i pristup efikasnim metodama lečenja i svetskim stručnjacima iz ove oblasti.

Wiener Premium Care se ugovara kao kolektivno osiguranje i namenjen je poslodavcima koji brinu o svojim zaposlenima i žele da im pruže podršku i obezbede finansijski oslonac u teškim životnim situacijama.

U trenutku kada se zaposleni suočava sa teškom bolešću i kada ima saznanje da je novac koji je neophodan za lečenje nedostižan, ovaj benefit dobija na značaju, kao i odnos poslodavca prema zaposlenom, jer je poslodavac obezbedio zaposlenom lečenje ugovaranjem polise Wiener Premium Care. Reč je o veoma skupom lečenju od nekoliko stotina hiljada evra. Sa druge strane, godišnja premija osiguranja za osiguranika starosti 40 godina iznosi oko 110 evra, što je nešto malo više od 9 evra mesečno.

Šta sve pokriva ovo osiguranje?

Wiener Premium Care pruža pokriće u slučaju postavljanja dijagnoze invazivnog ili neinvazivnog kancera u toku trajanja ugovora o osiguranju. U slučaju nastanka invazivnog kancera, osiguranik može odlučiti da li će se lečiti u inostranstvu, u kom slučaju se polisom pokrivaju troškovi lečenja, ili će se lečiti u Srbiji i odlučiti za isplatu jednokratne naknade. Ukoliko osiguranik oboli od preinvazivnog kancera, tj. kancera u ranoj fazi, kao što je recimo primarni „in situ“ kancer, polisom je predviđena isplata jednokratne naknade.

Irena Pavićević/Foto: Wiener Städtische osiguranje

Osiguranik koristi i uslugu drugog lekarskog mišljenja koje pružaju eminentni doktori iz najpoznatijih svetskih medicinskih centara. Usluga drugog lekarskog mišljenja se može iskoristiti za bilo koju bolest, a ne samo za kancer. U postupku davanja drugog lekarskog mišljenja, svaki slučaj se pažljivo pregleda na multidisciplinarnom panelu vrhunskih kliničara. U slučaju kancera, panel uključuje medicinske onkologe, onkologe radijacije, hirurške onkologe, patologe i radiologe. Drugo lekarsko mišljenje se obezbeđuje u saradnji sa asistentskom kompanijom Medi Guide.

Šta ne pokriva ovo osiguranje?

Osiguranjem nisu pokrivene eksperimentalne metode lečenja, kupovina organa donora, transplantacija matičnih ćelija, osim u slučaju transplantacije koštane srži.

Koji su maksimalni iznosi koje pokriva polisa, koji su troškovi pokriveni i kakva je procedura korišćenja sredstava?

Maksimalna godišnja suma osiguranja za pokriće troškova lečenja u inostranstvu je milion evra. Limit za višegodišnje osiguranje je dva miliona evra. Ukoliko osiguranik odluči da se leči u Srbiji, nakon dobijenog drugog lekarskog mišljenja i potvrde dijagnoze invazivnog kancera, ima pravo na isplatu jednokratne naknade od 10.000 evra. Za slučaj preinvazivnog kancera, jednokratna naknada iznosi 1.000 evra.
Nakon što se postavi dijagnoza kancera, osiguranik kontaktira asistentsku kompaniju Medi Guide koja dalje predlaže najbolje medicinske centre za određivanje dijagnoze, nakon čega osiguranik bira jedan u kome će nastaviti lečenje.

Nakon što je osiguraniku dostavljeno drugo lekarsko mišljenje i osiguranik prihvatio lečenje u inostranstvu, asistentska kompanija Medi Guide dostavlja osiguraniku spisak preporučenih bolnica za lečenje. Nakon toga, Medi Guide organizuje lečenje u inostranstvu i kompletnu logističku podršku. Na osnovu dostavljene specifikacije, Wiener Städtische osiguranje plaća nastale troškove lečenja, prevoza i smeštaja u inostranstvu do ugovorene sume osiguranja.

U kojim zemljama se mogu koristiti sredstva po ovoj polisi?

Drugo lekarsko mišljenje pružaju vodeći svetski medicinski centri u celom svetu, dok se lečenje obavlja u Evropi, sa izuzetkom Švajcarske.

  • TATJANA

    16.2.2023 #1 Author

    Ovo je stvarno jedna od odličnih opcija osiguranja i vdi poštovani kompanije čiji si radnik

    Odgovori

  • Anna

    22.2.2023 #2 Author

    Zaista vredno pohvale.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...