prilike za zapošljavanje na svim tržištima na kojima posluju

Yandex zvanično otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

15.6.2023 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Yandex zvanično otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu Yandex zvanično otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu
Tehnološka kompanija Yandex otvorila je najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu. Kako su naveli u saopštenju, cilj kompanije je da do kraja godine u Srbiji... Yandex zvanično otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu

Tehnološka kompanija Yandex otvorila je najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu. Kako su naveli u saopštenju, cilj kompanije je da do kraja godine u Srbiji zaposli preko 2000 visoko-kvalifikovanih stručnjaka, a sa međunarodnim timom, beogradska kancelarija će igrati ključnu ulogu u razvoju tehnoloških usluga Yandex-a širom sveta.

Yandex cilja da, razvojem svojih usluga i unapređenjem celokupnog digitalnog okruženja, stvori prilike za zapošljavanje na svim tržištima na kojima posluje. Kako su usluge prevoza i dostave već prisutne u Srbiji, otvaranje Yandex kancelarije otvara mogućnosti za pokretanje novih usluga u urbanim područjima u Srbiji, istaknuto je u saopštenju.

„Ponosni smo što smo okupili izuzetan tim talentovanih stručnjaka koji donose različite veštine i znanje u našu novu kancelariju u Beogradu i planiramo da Srbija postane naša druga najveća lokacija u svetu po broju zaposlenih“, rekao je Artem Savinovski, generalni direktor Yandexa i dodao da Srbija stvara povoljno okruženje i pruža stalnu podršku za podsticanje rasta IT kompanija.

Foto: Yandex

U saopštenju se dalje ističe da je Yandex posvećen društvenoj odgovornosti i obrazovanju, implementirajući različite inicijative koje će iznegovati lokalni talenat i pružiti podršku rastućoj IT industriji u Srbiji. Kasnije u toku godine, Yandex planira da pokrene edukativni kviz za školsku decu kako bi ih podstakli da se opredele za tehnološka zanimanja. Saradnjom sa školama i univerzitetima, Yandex će pružiti resurse i mogućnosti studentima da unaprede svoje veštine i ostvare nagrađivane karijere u tehnologiji. Kroz ova ulaganja u obrazovanje i lokalne talente, Yandex ima za cilj da izvrši pozitivan i trajan uticaj na IT pejzaž u Srbiji.

Prisustvo kompanije u Beogradu koristi tehnološkom sektoru u Srbiji donoseći dragocenu stručnost i veštine na lokalno tržište. Kroz saradnju i razmenu znanja, Yandex je posvećen osnaživanju lokalne IT zajednice i pokretanju napretka sofisticiranih tehnologija u Srbiji. Kao deo ovih napora, Yandex će ovog jula u Beogradu biti domaćin HighLoad++ Serbia, renomirane profesionalne konferencije za programere i developere.

Dodatno, Yandex planira da otvori još jednu kancelariju u Srbiji. Ove dve kancelarije će funkcionisati kao istraživački i razvojni centri, fokusirajući se na kreiranje inovativnih rešenja, poput jezičkih modela sličnih GPT-u, namenjenih za različite usluge Yandex-a kao i ličnog glasovnog asistenta – Alisu, hardverska rešenja poput pametnih uređaja, kao i druge usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, uključujući pozivanje vožnje i dostavu, istaknuto je u saopštenju.

  • MAJA

    16.6.2023 #1 Author

    Odlično da se ovakve kompanije opredele da rade U srbiji

    Odgovori

  • SUNCE

    16.6.2023 #2 Author

    To je dobro. Mnogi programeri će imati priliku da lepo zaradjujuj u Srbiji pa ce biti manjeg odliva mladih na Zapad.

    Odgovori

  • MARA

    16.6.2023 #3 Author

    Lepe vesti zaista

    Odgovori

  • MARA

    16.6.2023 #4 Author

    Oni su bas jaki

    Odgovori

  • jevtić

    16.6.2023 #5 Author

    Super

    Odgovori

  • MARA

    17.6.2023 #6 Author

    Neka i drugi otvoraju radna mesta

    Odgovori

  • AJA

    17.6.2023 #7 Author

    Ovo je super, dobra vest

    Odgovori

  • PIKSI

    18.6.2023 #8 Author

    Bravooo bice i novih radnih mesta oni su jaki

    Odgovori

  • NATI

    18.6.2023 #9 Author

    Nek je sto vise ovako velikih stranih kompanija

    Odgovori

  • Goga13

    25.6.2023 #10 Author

    Biće ovde i mnogo radnih mesta.

    Odgovori

  • SLAVICA

    15.10.2023 #11 Author

    Podrska za Yandex, odlicni su

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...