U planu da tokom letnje sezone letovi na toj ruti budu tri puta nedeljno

Za godinu dana više od 40.000 putnika na letovima između Beograda i Čikaga

BiznisSrbija

17.5.2024 14:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Za godinu dana više od 40.000 putnika na letovima između Beograda i Čikaga Za godinu dana više od 40.000 putnika na letovima između Beograda i Čikaga
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia, objavila je da je tokom godinu dana od uspostavljanja direktne avio-linije između Beograda i Čikaga prevezla više od 40.000 putnika... Za godinu dana više od 40.000 putnika na letovima između Beograda i Čikaga

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia, objavila je da je tokom godinu dana od uspostavljanja direktne avio-linije između Beograda i Čikaga prevezla više od 40.000 putnika i skoro 750 tona robe.

Tokom aktuelne letnje sezone, letovi na toj ruti biće obavljani tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i subotom, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

Regionalni direktor kompanije Air Serbia za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković kazao je da je uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Čikaga predstavljalo važan korak u razvoju i unapređenju usluga te kompanije, nakon pauze u direktnom avio-prevozu između ta dva grada, duge više od tri decenije.

„Veliki broj prevezenih putnika govori u prilog tome da je direktna avio-linija između Beograda i Čikaga bila i te kako potrebna. Pored toga, ova linija doprinela je i boljoj kulturno-ekonomskoj razmeni između Srbije i Severne Amerike. Uvereni smo da će se tražnja za ovim letovima u godinama pred nama samo povećavati, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da na nju adekvatno odgovorimo“, izjavio je Petković.

Pored Čikaga, Air Serbia ima i redovnu direktnu liniju između Beograda i Njujorka.

  • NATI

    18.5.2024 #1 Author

    Mnogo nasih ima tamo

    Odgovori

  • Manja

    19.5.2024 #2 Author

    Direkti letovi mogu samo da doprinesu, a cinjenica je da i dosta nasih ljudi zivi u Americi

    Odgovori

  • BOBICA

    19.5.2024 #3 Author

    Zaista dosta naših živi u Americi

    Odgovori

  • gagica

    19.5.2024 #4 Author

    Odlicna vest.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.