mađarska kompanija jedina na tenderu

Za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za izgradnju Akvatik centra EXPO 2027 stigla jedna ponuda

EUSrbija

13.7.2024 13:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za izgradnju Akvatik centra EXPO 2027 stigla jedna ponuda Za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za izgradnju Akvatik centra EXPO 2027 stigla jedna ponuda
Na tender za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova za izgradnju Akvatik centra u okviru EXPO kompleksa u Surčinu stigla je jedna... Za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za izgradnju Akvatik centra EXPO 2027 stigla jedna ponuda

Na tender za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova za izgradnju Akvatik centra u okviru EXPO kompleksa u Surčinu stigla je jedna ponuda i to mađarske kompanije Market Építő Zrt, sa sedištem u Budimpešti.

Cena koju su Mađari ponudili je 23,8 miliona dinara bez PDV-a, što je nešto niže od procenjene vrednosti javne nabavke, piše eKapija.

Akvatik centar je kompleks namenjen treninzima i međunarodnim takmičenjima u vodenim sportovima, a predviđeno je da se objekat prostire na površini od deset hektara. Sportski centar biće izgrađen prema FINA standardima za svetske vodene sportove, a kapacitet sedenja biće 4.000 mesta.

„Akvatik centar je predviđen kako za svetska i evropska takmičenja, tako i za određene trenažne procese. S obzirom na to da smo mi nacija koja može da se ponosi velikim uspehom naših sportista u vodenim sportovima, država je dužna i da obezbedi sportsku infrastrukturu za takve događaje“, navodi glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić.

Podsetimo, Vlada Srbije osnovala je Privredno društvo SPV Akvatik centar d.o.o. Beograd, a radi izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove. Budući sportski centar nalaziće se u okviru kompleksa Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.