ZAJEDNIČKI PROJEKTI SA KINOM VREDNI SEDAM MILIJARDI EVRA Kineski CBRC spreman za dalje izazove u Srbiji

InvesticijeNovacSrbijaVesti

16.6.2020 14:12 Autor: Ljiljana Begović 0

ZAJEDNIČKI PROJEKTI SA KINOM VREDNI SEDAM MILIJARDI EVRA Kineski CBRC spreman za dalje izazove u Srbiji ZAJEDNIČKI PROJEKTI SA KINOM VREDNI SEDAM MILIJARDI EVRA Kineski CBRC spreman za dalje izazove u Srbiji
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa Džang Sjaojuenom (Zhang Xiaoyuan), direktorom kompanije „CRBC“ koja u Srbiji realizuje nekoliko važnih projekata... ZAJEDNIČKI PROJEKTI SA KINOM VREDNI SEDAM MILIJARDI EVRA Kineski CBRC spreman za dalje izazove u Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa Džang Sjaojuenom (Zhang Xiaoyuan), direktorom kompanije „CRBC“ koja u Srbiji realizuje nekoliko važnih projekata čija je procenjena vrednost veća od sedam milijardi evra.

Tema sastanka bili su aktuelni i budući projekti na kojima ta kineska kompanija radi u Srbiji.

„Pored izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, koja je u toku, za nas je veoma važna izgradnja Fruškogorskog koridora, izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Duge poljane, kao i izgradnja brze pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo“, rekala je ministarka.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Mihajlović je podsetila da sa tom kineskom kompanijom srpske insitucije imaju odličnu saradnju i uspešno završene projekte te da veruje da će saradnja i na budućim zadacima biti dobra.

Džang Sjaojuen je izrazio zadovoljstvo zbog novih zajedničkih projekata i ciljeva i zahvalio potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na podršci.

„Uprkos epidemiji, svi smo uradili veliki posao do sada. Raduje nas nastavak saradnje i na novim, za Srbiju značajnim projektima. Pripremamo dokumentaciju za deonicu auto-puta od Požege do Duge poljane, spremni smo za Fruškogorski koridor, ali i za dalje razgovore kada je u pitanju rekonstrukcija brze pruge“, rekao je on, prenosi Tanjug.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Sastanku su prisustvovali direktori „Infrastruktura železnice Srbije“ i Instituta za puteve, izvršni direktor „Puteva Srbije“, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, kao i predstavnik kineske ambasade.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...