Sombor kao atraktivna lokacija za marinu

Započet ciklus investiranja u infrastrukturu za nautički saobraćaj

BiznisInfrastrukturaSrbijaTurizam

23.6.2022 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Započet ciklus investiranja u infrastrukturu za nautički saobraćaj Započet ciklus investiranja u infrastrukturu za nautički saobraćaj
Direktor Agencije za upravljanje lukama u Srbiji Vuk Perović razgovarao je danas sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem... Započet ciklus investiranja u infrastrukturu za nautički saobraćaj

Direktor Agencije za upravljanje lukama u Srbiji Vuk Perović razgovarao je danas sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem o pokretanju zajedničkih aktivnosti u nautičkom saobraćaju i uspostavljanju linijskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom, saopštila je ova agencija.

„Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo Sombora u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj“, rekao je Perović i dodao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji, piše Beta.

Marine, prema njegovim rečima, imaju veliki potencijal za unapređenje nautičkog saobraćaja i zaokružuju turističku ponudu Srbije, pa je započet ciklus investiranja u infrastrukturu nautičkog saobraćaja.

„Sombor predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu“, rekao je Perović.

Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega, marine na Dunavu kod Bezdana.

„Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona“, ocenio je Nonković.

Ratković je rekao da se razgovaralo i o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove, kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Mađarskoj i Bezdana.

Kako je naveo, jedna od tema sastanka bila je i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru.

  • kaćica

    23.6.2022 #1 Author

    Lepo je cuti kako se ulaze u nasu zemlju.

    Odgovori

  • VERA

    23.6.2022 #2 Author

    Taman da se razvije malo Sombor.

    Odgovori

  • NATI29

    24.6.2022 #3 Author

    Treba iskoristiti domaci turizam

    Odgovori

  • SNEZANA

    24.6.2022 #4 Author

    Svaka investicija je dobro dosla

    Odgovori

  • TINA

    26.6.2022 #5 Author

    Povezivanje zemalja I usluga u turizmu je neophodno

    Odgovori

  • VANJA

    26.6.2022 #6 Author

    Super je sto se ulaze u ovakve stvari!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...