stručni nadzor nije završen u predviđenom roku

Završetak auto-puta Preljina-Požega pomeren za 16 meseci

BiznisInfrastrukturaSrbija

2.3.2023 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Završetak auto-puta Preljina-Požega pomeren za 16 meseci Završetak auto-puta Preljina-Požega pomeren za 16 meseci
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje o izmeni ugovora za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega. Neophodan je... Završetak auto-puta Preljina-Požega pomeren za 16 meseci

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje o izmeni ugovora za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

Neophodan je dodatni period angažovanja od 16 meseci jer radovi nad kojima se vrši stručni nadzor nisu završeni u predviđenom roku, prenosi eKapija.

Konzorcijumu firmi koji je u avgustu 2019. godine, kada je počela gradnja deonice, angažovan na ovom poslu (Građevinski institut Centralna putna laboratorija doo Veternik, Makspro doo Zemun, Adomne doo Novi Sad i ABA professional doo Beograd), ugovor je sada produžen do 30. juna 2024. godine.

U skladu sa tim povećana je i cena radova, sa 966,8 miliona, na 1,4 milijarde dinara.

Radovi na deonici Preljina-Požega, prema ugovoru sa izvođačem radova kineskom kompanijom CCCC, trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine.

To je ponovio i resorni ministar Goran Vesić pre 10 dana prilikom obilaska radova na gradnji tunela Laz na ovoj deonici. Prema njegovim rečima, tunelske cevi trebalo da budu probijene do kraja aprila.

„Probijanje drugog tunela na trasi, Munjino brdo, očekuje se do kraja godinе, kako bi kineski partneri pokušali da ispunе ono što smo sе dogovorili, da sе do kraja godinе završi ova dеonica auto-puta“ rеkao jе Vеsić, prenela je eKapija.

 • TATJANA

  3.3.2023 #1 Author

  Nadamo se da ce ispuniti rokove

  Odgovori

 • GOCA BG

  5.3.2023 #2 Author

  Samo da ne bude mnogo duze nego sto je predvidjeno…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.