doneto rešenje o davanju prethodne saglasnosti na osnivanje privrednog društva

Srbijagas osniva zajedničko preduzeće sa Mađarima?

EUSrbijaVesti

19.6.2023 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbijagas osniva zajedničko preduzeće sa Mađarima? Srbijagas osniva zajedničko preduzeće sa Mađarima?
Vlada Srbije donela je rešenje o davanju prethodne saglasnosti na osnivanje privrednog društva SERBHUNGAS d.o.o, a Odluku o osnivanju ovog preduzeća, doneo je Nadzorni... Srbijagas osniva zajedničko preduzeće sa Mađarima?

Vlada Srbije donela je rešenje o davanju prethodne saglasnosti na osnivanje privrednog društva SERBHUNGAS d.o.o, a Odluku o osnivanju ovog preduzeća, doneo je Nadzorni odbor Srbijagasa.

„Daje se prethodna saglasnost na osnivanje privrednog društva SERBHUNGAS d.o.o. Novi Sad, Republika Srbija, u skladu sa Odlukom broj 01-04-35/187-9, koju je doneo Nadzorni odbor Javnog preduzeća Srbijagas, Beograd, na sednici od 25. aprila 2023. godine – navodi se u rešenju Vlade Srbije.

Iako u izveštaju sa sednice Nadzornog odbora Srbijagasa, koji je objavljen na sajtu ovog preduzeća, nema reči o odluci o osnivanju novog preduzeća, prema nazivu koji mu je dodeljen, može se zaključiti da je reč o zajedničkom preduzeću sa Mađarskom, zaključuje eKapija.

Inače, očekuje se da utorak na Strateškom savetu za saradnju Srbije i Mađarske na Paliću bude potpisan veliki broj sporazuma, a među njima i sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća između Srbijagasa i mađarskog preduzeća za elektroprivredu MVM oko zajedničkog nastupanja na srpskom tržištu kada je trgovina gasom u pitanju, navodi eKapija.

JP SRBIJAGAS NOVI SAD

Bulevar oslobođenja 69, 21000 Novi Sad , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.933.528.209,44 (2022)
Broj zaposlenih:
936 (2022)

MVM je mađarska elektro-energetska grupacija, koja je 2011. ušla u industriju prirodnog gasa i zainteresovla se za gasovod Južni tok.

Nedavno je Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) nije doneo odluku o osnivanju zajedničke kompanije i izdvajanju 11 hidroelektrana sa mađarskom firmom MVM.

  • ELLA

    19.6.2023 #1 Author

    Samo trpaju u svoje džepove. Cena gasa samo kod nas raste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...