Otvaranje granica olakšaće realizaciju zamenskih putovanja i prodaju novih aranžmana

Srpski putnici nerado menjaju Grčku za neku drugu destinaciju

BiznisSrbijaTurizamVesti

30.3.2021 11:05 Autor: Marija Jovanović 3

Srpski putnici nerado menjaju Grčku za neku drugu destinaciju Srpski putnici nerado menjaju Grčku za neku drugu destinaciju
Otvaranje granica sa Grčkom znatno će olakšati poslovanje turističkih agencija koje će imati mogućnost za realizaciju zamenskih putovanja uz nadu da će se uskoro... Srpski putnici nerado menjaju Grčku za neku drugu destinaciju

Otvaranje granica sa Grčkom znatno će olakšati poslovanje turističkih agencija koje će imati mogućnost za realizaciju zamenskih putovanja uz nadu da će se uskoro početi sa prodajom novih aranžmana, kaže za Biznis.rs Vera Krstić iz Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS).

“Prema informacijama koje smo dobili, ulazak u Grčku će biti omogućen od 14. maja za sve srpske državljane ukoliko prilikom ulaska prilože potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili brzi antigenski test. Od kako je pokrenuta priča o Covid pasošima putnici su često zvali da se informišu da li će i deca morati da se vakcinišu. Kako saznajemo, za decu do 10 godina biće omogućen nesmetan ulazak u Grčku dok će za stariju decu biti neophodan negativan PCR test“, navodi Krstić.

Foto: Unsplash

Kako kaže, turističke agencije u proteklih godinu dana uverile su se da srpski putnici nerado menjaju Grčku za neku drugu destinaciju. Prema podacima UTAS, zbog pandemije korona virusa ukupno je nerealizovano oko 150.000 ugovora.

“Turističke agencije će ovim postupkom imati priliku da iskoriste blokirana sredstva od prošle sezone, a putnici će moći da iskoriste zamenska putovanja za koja imaju potvrde”, napominje naša sagovornica i dodaje da se sve agencije trude da prioritet daju putnicima koji imaju potvrdu o zamenskom putovanju i da, ukoliko uslovi to omogućavaju, putovanje bude realizovano pod istim uslovima.

Albanija sve više privlači naše turiste

Kada je reč o predstojećoj letnjoj sezoni, u UTAS napominju da vlada veliko interesovanje naših turista za Albaniju jer je ova destinacija bila otvorena tokom cele prošle godine.

“Prateći potražnju, veliki broj agencija već je objavio ponude za letovanje u Albaniji pa tako sada imamo u ponudi i čarter letove za ovu destinaciju, što prošle sezone nije bio slučaj. Pored niskih cena smeštaja i pratećih usluga, lepih plaža i gostoprimljivih domaćina, naše putnike privlači i činjenica što na teritoriju Republike Albanije mogu ući samo sa ličnom kratom”, zaključuje Krstić.

  • Anna

    30.3.2021 #1 Author

    Grčka je Srbima privlačna zbog prelepih plaža za svačiji ukus i džep, blizine ali veoma sličnog mentalitets

    Odgovori

  • GocaBG

    30.3.2021 #2 Author

    Samo da do leta sve ovi vazi…

    Odgovori

  • Danijela

    30.3.2021 #3 Author

    Srbi ne mogu bez Grcke.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...