SRPSKO TRŽIŠTE RADA STABILNO Broj novozaposlenih veći za gotovo sedam hiljada

Bolji posaoSrbijaVesti

3.7.2020 14:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SRPSKO TRŽIŠTE RADA STABILNO Broj novozaposlenih veći za gotovo sedam hiljada SRPSKO TRŽIŠTE RADA STABILNO Broj novozaposlenih veći za gotovo sedam hiljada
Na tržištu rada u Srbiji nema velikih turbulencija prouzrokovanih pandemijom virusa korona, pogotovo ne u trenutnim okolnostima, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka... SRPSKO TRŽIŠTE RADA STABILNO Broj novozaposlenih veći za gotovo sedam hiljada

Na tržištu rada u Srbiji nema velikih turbulencija prouzrokovanih pandemijom virusa korona, pogotovo ne u trenutnim okolnostima, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

On je naveo da se od 27. februara do 15. maja za naknadu za slučaj nezaposlenosti prijavilo 14.500 građana, a da je prema najnovijim podacima 15. maja broj novozaposlenih bio veći za 6.988 nego što ih je bilo 27. februara.

Na pitanje koliko je ljudi ostalo bez posla od početka pandemije i da li će se razmišljati o novom paketu mera koji predlaže SES, Ðorđević je rekao da je na početku vanrednog stanja u martu bilo otpuštanja radnika, ali da se situacija posle nekoliko dana stabilizovala.

„Ne smemo da dozvolimo veliku turbulenciju na tržistu rada. Očekujem da ćemo u narednom periodu, u skladu sa onim šta se bude dešavalo, da donosimo i nove mere“, rekao je Ðorđević na konferenciji za novinare posle redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Napomenuo je, kako prenosi Tanjug, da se prati stanje na tržištu rada i da oni poslodavci koji su dobijali 30.000 dinara minimalca po radniku imaju obavezu i prema državi i prema zaposlenima.

Nećemo dozvoliti da budu otpušteni, pratićemo šta će se dalje dešavati„, kaže Ðorđević.

Podsetio je da je stopa nezaposlenosti sa 26 odsto iz nekih ranijih godina na kraju prošle godine smanjena na 9,7 ili 9,6 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...