STABILNA PROIZVODNJA I DISTRIDUCIJA NAFTNIH DERIVATA NIS uspešno odgovorio na korona krizu

BiznisSrbijaVesti

14.5.2020 15:23 Autor: Julijana Vincan 1

STABILNA PROIZVODNJA I DISTRIDUCIJA NAFTNIH DERIVATA NIS uspešno odgovorio na korona krizu STABILNA PROIZVODNJA I DISTRIDUCIJA NAFTNIH DERIVATA NIS uspešno odgovorio na korona krizu
Prioriteti Naftne industrije Srbije (NIS) u uslovima krize u naftnom sektoru biće očuvanje stabilnosti na domaćem tržištu naftnih derivata i nastavak ulaganja u ključne... STABILNA PROIZVODNJA I DISTRIDUCIJA NAFTNIH DERIVATA NIS uspešno odgovorio na korona krizu

Prioriteti Naftne industrije Srbije (NIS) u uslovima krize u naftnom sektoru biće očuvanje stabilnosti na domaćem tržištu naftnih derivata i nastavak ulaganja u ključne razvojne projekte, navodi se na sajtu NIS. Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, naveo je da je kompanija sprovela odlučne operativne i finansijske mere kako bi se suočila sa novonastalim okolnostima.

„Velikim naporima svih zaposlenih očuvane su stabilna proizvodnja, prerada i distribucija naftnih derivata. Sada idemo dalje i nastavljamo rad na ključnim investicionim projektima koji garantuju dalji razvoj i stabilnu budućnost naše kompanije. Tu pre svega mislim na duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo i izgradnju Termoelektrane-toplane Pančevo. Svesni smo da uspeh ovih ulaganja i svih najavljenih mera zavisi od ljudi koji rade na njihovoj realizaciji. Zbog toga će nam prioritet biti i socijalna stabilnost naših zaposlenih, čiji je požrtvovani rad u nimalo lakim okolnostima naša inspiracija i garant da će NIS uspešno prevazići i ovaj izazovni period”, rekao je Tjurdenjev.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Preduzeće navodi i da zbog pada cena nafte i drastičnog smanjenja potražnje za naftnim derivatima usled pandemije Covid-19, globalna naftna industrija radi u izuzetno nepovoljnim okolnostima, te da su se negativni trendovi očekivano odrazili i na finansijske rezultate NIS.

Nepovoljne makroekonomske okolnosti nastavljene su i tokom drugog kvartala ove godine, tako da je NIS usvojio paket mera zarad očuvanja stabilnosti kompanije među kojima su smanjenje operativnih i administrativnih troškova, prioritetizacija investicija uz odlučan nastavak realizacije ključnih razvojnih ulaganja i povećanje operativne efikasnosti u svim segmentima poslovanja.

Takođe, NIS je uskladio svoju politiku u oblasti sponzorstava i donacija sa trenutnim okolnostima. Od posebnog značaja za kompaniju ostaje očuvanje socijalne sigurnosti zaposlenih, odnosno redovna isplata zarada u punom iznosu, kao i očuvanje adekvatne dividendne politike, naveli su iz NIS. Oslonivši se na sopstvene resurse, preduzeće je ostvarila uštede koje omogućavaju kontinuitet poslovanja. NIS ostaje jedan od ključnih garanata energetske stabilnosti Republike Srbije, istaknuto je na sajtu NIS.

  • zorica

    1.6.2020 #1 Author

    Za naftne derivate,nema stagnacije u proizvodnji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...