svakodnevno se prati situacija u svetu

Stabilno snabdevanje energijom i energentima u Srbiji

SrbijaU fokusuVesti

5.11.2021 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Stabilno snabdevanje energijom i energentima u Srbiji Stabilno snabdevanje energijom i energentima u Srbiji
Snabdevanje energijom i energentima u Srbiji za sada stabilno, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i energetskoj krizi na evropskom i svetskom tržištu, rekla je u... Stabilno snabdevanje energijom i energentima u Srbiji

Snabdevanje energijom i energentima u Srbiji za sada stabilno, uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i energetskoj krizi na evropskom i svetskom tržištu, rekla je u petak ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je energetski sistem Srbije spreman za predstojeću zimu i vanredne situacije u snabdevanju električne energije, Mihajlović je rekla da je Srbija spremna da odgovori na sve izazove, prenosi Tanjug.

„Imali smo iskustva pre nekoliko godina sa poplavama, pre nekoliko dana i krizu sa snabdevanjem gasom iz Bugarske zbog kvara na gasovodu u toj zemlji, to su situacije na koje ne možemo da utičemo i koje je teško predvideti, ali postoje jasna pravila i plan za reagovanje u svim kriznim i vanrednim situacijama“, rekla je Mihajlović nakon dodele ugovora o sufinansiranju ugradnje solarnih panela.

Kazala je da su sva javna preduzeća u oblasti proizvodnje i distribucije energije i energenata dužna da se spreme za krizu koja bi se mogla pojaviti usled vremenskih nepogoda, ali da su po njenom mišljenju ta preduseća mogla i bolje da se pripreme.

„Ono što je važno jeste da će se učiniti sve da bude stabilno snabdevanje toplotnom i električnom energijom, i gasom u Srbiji“, rekla je Mihajlović.

Podsetila je da Vlada Srbije ima Radnu grupu za sigurno snabdevanje energijom i energentima na kojoj se svakodnevno prati situacija i u skladu sa tom situacijom postupa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...