STARIJI OD 65 GODINA BIRAJU DA LI ĆE PENZIJU NA KUĆNU ADRESU, NBS najavila kako će teći isplata

SrbijaVesti

9.4.2020 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

STARIJI OD 65 GODINA BIRAJU DA LI ĆE PENZIJU NA KUĆNU ADRESU, NBS najavila kako će teći isplata STARIJI OD 65 GODINA BIRAJU DA LI ĆE PENZIJU NA KUĆNU ADRESU, NBS najavila kako će teći isplata
U vezi sa najavljenom isplatom penzija za mart 2020. godine, koja će početi 10. aprila, Narodna banka Srbije (NBS) je saopštila da će banke... STARIJI OD 65 GODINA BIRAJU DA LI ĆE PENZIJU NA KUĆNU ADRESU, NBS najavila kako će teći isplata

U vezi sa najavljenom isplatom penzija za mart 2020. godine, koja će početi 10. aprila, Narodna banka Srbije (NBS) je saopštila da će banke kontaktirati svoje korisnike sa navršenih 65 i više godina koji su se pri prethodnoj isplati penzije odlučili za isplatu na kućnu adresu, kako bi potvrdile ovaj izbor svojih korisnika.

Banke će proveriti i koji iznos tačno žele da im se isplati na ime penzije za mart 2020. godine, s obzirom da će penzija za mart biti uplaćena u punom iznosu (iz jednog dela) uvećana za najavljenu jednokratnu pomoć.

NBS podseća lica sa navršenih 65 i više godina da, u skladu sa Instrukcijom NBS o načinu privremene isplate penzije od 24. marta ove godine, mogu pozvati svoje banke u slučaju da žele da promene način isplate penzije ili iznos za isplatu, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...