Posle pet godina rada, deo radnika upućen na NSZ, priča se o selidbi proizvodnje

Strahuje se da će Geox zatvoriti svoj pogon u Vranju

SrbijaVesti

15.7.2021 11:04 Autor: Marko Miladinović 1

Strahuje se da će Geox zatvoriti svoj pogon u Vranju Strahuje se da će Geox zatvoriti svoj pogon u Vranju
Italijanska fabrika obuće Geox mogla bi već do kraja jula da napusti Vranje. Kako piše portal Info Vranjske, u prodavnici Geoxove obuće u Vranju... Strahuje se da će Geox zatvoriti svoj pogon u Vranju

Italijanska fabrika obuće Geox mogla bi već do kraja jula da napusti Vranje. Kako piše portal Info Vranjske, u prodavnici Geoxove obuće u Vranju već duže vreme traju rasprodaje, pa je ona potpuno ispražnjena, kao pred zatvaranje. Takođe, glavni modelar vranjskog pogona od prošle nedelje prebačen je u Maroko, gde će se proizvoditi najvažniji modeli ove firme.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan broj radnika već je upućen na Nacionalnu službu za zapošljavanje, a u prethodnih mesec dana fabrika uopšte nije radila, jer su zaposleni bili na kolektivnom godišnjem odmoru.

Ipak, može se čuti da bi imovinu i deo radnika Geoxa mogao da preuzme turski Teklas, koji uspešno radi u Vladičinom Hanu, gde proizvodi opremu za automobile.

Dolazak Geoxa u Vranje dogovoren je 2012. godine, a fabrika je sa radom počela 2016. godine. S druge strane, dnevni list Novosti piše da radnici tvrde da nemaju nikakve zvanične informacije i da se svi nadaju da su u pitanju špekulacije, kao i da se sindikati nadaju da neće doći do jednog od mogućih scenarija o kome se priča, a to je da se proizvodnja preseli u Albaniju.

Kako je navedeno, Geox je od države dobio subvenciju od 11,25 miliona evra, što je bilo 9.000 evra po svakom planiranom zaposlenom. Investitori koji dobiju podršku države moraju da održe investiciju najmanje pet godina nakon realizacije svog projekta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...