izgubljeno je oko 12,2 odsto raspoloživih kapaciteta električne energije

Štrajk zaposlenih u energetskom sektoru Francuske

EkologijaSvetU fokusuVesti

19.10.2021 18:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Štrajk zaposlenih u energetskom sektoru Francuske Štrajk zaposlenih u energetskom sektoru Francuske
Štrajk radnika u energetskom sektoru Francuske zbog socijalnih pitanja kao i pitanja zapošljavanja smanjio je u utorak proizvodnju nuklearne energije za oko 5,4 gigavata... Štrajk zaposlenih u energetskom sektoru Francuske

Štrajk radnika u energetskom sektoru Francuske zbog socijalnih pitanja kao i pitanja zapošljavanja smanjio je u utorak proizvodnju nuklearne energije za oko 5,4 gigavata (GW) i za 1,4 GW u hidroelektranama do 14.20 časova po srednjoevropskom vremenu, prema podacima energetske kompanije EDF.

Navedena količina električne energije koja je izgubljena do popodnevnih sati čini oko 12,2 odsto raspoloživih proizvodnih kapaciteta, pokazali su podaci preduzeća RTE i EDF, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Iz EDF-a su saopštili da se do podneva u proteste uključilo 18,6 procenata ukupne radne snage.

Očekuje se da će manja ponuda nuklearne električne energije trajati do večeras. Uprkos štrajku, Francuska je ostala neto izvoznik energije tokom celog dana, dodaje britanska agencija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...