Radi se na rešavanju problema energetskog sektora

Struja neće poskupeti, energetski sistem stabilan

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

28.12.2021 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Struja neće poskupeti, energetski sistem stabilan Struja neće poskupeti, energetski sistem stabilan
„Elektroenergetski sistem Srbije je stabilan i neće biti restrikcija struje, kao ni poskupljenja struje i gasa“, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, prenosi B92.... Struja neće poskupeti, energetski sistem stabilan

„Elektroenergetski sistem Srbije je stabilan i neće biti restrikcija struje, kao ni poskupljenja struje i gasa“, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, prenosi B92.

Ona je dodala da ima problema u energetskom sistemu i da ih imaju čitava Evropa i svet, ali da se radi na njihovom rešavanju.

Kako je rekla, nešto je bolja hidrološka situacija što će, očekuje se, dodatno pomoći.

„Obezbedili smo sve da imamo normalan rad sistema do kraja grejne sezone, ali svakodnevno pratimo rezerve u energentima i koliko treba da dokupimo da ne zaustavimo privredu i da građani ne osete posledice. Mislim da se dobro držimo“, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu gde je učestvovala na online konferenciji „Talenti na vezi 4.0“.

Na pitanje zašto nije izabran novi direktor EPS-a jer je sadašnjem v.d. direktora odavno istekao mandat, Brnabić je rekla da će biti raspisan konkurs za direktora EPS i da će Vlada Srbije izabrati najboljeg kandidata.

Na pitanje da li oseća odgovornost kao predsednica Vlade zbog havarija u termoelektrani „Nikola Tesla“, Brnabić je rekla da oseća odgovornost za sve što se u Srbiji dešava svaki dan.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...