Zahtev da se fiksni deo poveća na 6,67 dinara po kilovat-satu

Subotička Toplana traži novo poskupljenje grejanja

SrbijaVesti

11.8.2023 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Subotička Toplana traži novo poskupljenje grejanja Subotička Toplana traži novo poskupljenje grejanja
Subotička Toplana obratila se Gradskom veću sa zahtevom za još jedno povećanje cene grejanja, i to za 17 odsto za varijabilni, odnosno skoro 14... Subotička Toplana traži novo poskupljenje grejanja

Subotička Toplana obratila se Gradskom veću sa zahtevom za još jedno povećanje cene grejanja, i to za 17 odsto za varijabilni, odnosno skoro 14 za fiksni deo njihove cene.

Ukoliko Gradsko veće odobri povećanje, grejanje u novoj grejnoj sezoni biće skuplje za 17,2 odsto u delu koji se tiče energenata, a 13,82 u delu koji se tiče funkcionisanja Toplane.

Tako će fiksni deo cene biti uvećan sa 5,7 na 6,67 dinara po kilovat-satu piše agencija Beta.

Gradski meandžer Miroslav Čučković rekao je i da su Beogradske elektrane tražile povećenje cene grejanja za šest odsto, od 1. septembra.

On je rekao da je to preduzeće 25. jula donelo odluku o poskupljenju zbog veće cene gasa i struje i repromaterijala za obnovu toplovoda širom Beograda.

„Njihov zahtev je da povećenje cene bude od 1. septembra, a mi (gradska vlast) ćemo se o tome izjasniti u najskorijem periodu, ali mislimo da je taj zahtev opravdan“, kazao je Čučković.

Prema njegovim rečima, sa tim poskupljenjem, prosečna cena grejanja bi za stan od 60 kvadrata bila veća za 458 dinara mesečno.

Dodao je i da nijedno drugo beogradsko preduzeće nije tražilo povećenje cene usluga.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...