Uskoro će biti raspisani javni konkursi za dodelu sredstava

Subvencije Novog Sada za medije i snimanje filmova, ukupno 47 miliona dinara

SrbijaVesti

26.7.2021 10:21 Autor: Marko Miladinović 1

Subvencije Novog Sada za medije i snimanje filmova, ukupno 47 miliona dinara Subvencije Novog Sada za medije i snimanje filmova, ukupno 47 miliona dinara
Državna pomoć od 18 miliona dinara za sufinansiranje proizvodnje filmova i još 29 miliona dinara za medije, koje će dodeliti Grad Novi Sad, usklađene... Subvencije Novog Sada za medije i snimanje filmova, ukupno 47 miliona dinara

Državna pomoć od 18 miliona dinara za sufinansiranje proizvodnje filmova i još 29 miliona dinara za medije, koje će dodeliti Grad Novi Sad, usklađene su sa zakonskim propisima, potvrdila je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Subvencije medijima biće dodeljene preko javnog konkursa. Najveći mogući iznos podrške je sedam miliona dinara, a najmanji 100.000 dinara po medijskom projektu.

Ta podrška Grada Novog Sada može da pokrije do 80 procenata vrednosti medijskog projekta za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije, odnosno do polovine za proizvodnju televizijskih sadržaja.

Domaći igrani i dokumentarni filmovi koji se preko javnog konkursa izbore za podršku Novog Sada iz gradske kase mogu očekivati do polovine vrednosti svog projekta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...