Još jedna kineska kompanija za nekretnine traži zaštitu od poverilaca

Sunac China Holdings pred bankrotom

NekretnineSvetVesti

19.9.2023 14:26 Autor: Vladimir Jokanović 0

Sunac China Holdings pred bankrotom Sunac China Holdings pred bankrotom
Kineske kompanije za nekretnine Sunac i Country Garden sklopile su dužničke dogovore sa poveriocima, što je donelo izvesno olakšanje kineskom sektoru nekretnina, ali su... Sunac China Holdings pred bankrotom

Kineske kompanije za nekretnine Sunac i Country Garden sklopile su dužničke dogovore sa poveriocima, što je donelo izvesno olakšanje kineskom sektoru nekretnina, ali su njihovi izgledi ostali neizvesni zbog neizvesnosti o oporavku prodaje kuća i stanova.

Akcije kompanije Sunac China Holdings porasle su za 14 odsto rano u utorak, nakon što su poverioci odobrili njen plan restruktuiranja offshore duga od devet milijardi dolara, što je prvo zeleno svetlo za tu vrstu revizije duga nekog velikog kineskog investitora, prenosi Reuters.

Kasnije tokom dana akcije su izgubile oko 10 odsto stečenog dobitka, nakon što su se pojavili izveštaji na bazi sudskih dokumenata, da je Sunac podneo zahtev za zaštitu od bankrota u SAD u skladu sa Poglavljem 15.

Prema američkom zakonu o stečaju, ovaj potez štiti kompanije u restruktuiranju koje nisu iz SAD od poverilaca iz SAD, izbegavajući na taj način tužbe i blokadu imovine. Ovaj korak smatra se proceduralnim u velikim procesima restruktuiranja duga u inostranstvu.

Kompanija China Evergrande Group, koja nastoji da restruktuira ukupno 31,7 milijardi dolara u jednoj od najvećih takvih pokušaja u svetu, takođe je zatražila zaštitu u okviru Poglavlja 15 prošlog meseca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...