Leri Pejdž i Sergej Brin prate ranije dogovoreni plan trgovanja hartijama od vrednosti

Suosnivači kompanije Google za tri meseca prodali akcije u vrednosti od milijardu dolara

BerzaNovacSvetVesti

1.8.2021 08:54 Autor: Marko Miladinović 0

Suosnivači kompanije Google za tri meseca prodali akcije u vrednosti od milijardu dolara Suosnivači kompanije Google za tri meseca prodali akcije u vrednosti od milijardu dolara
Osnivači kompanije Google i suvlasnici njene matične kompanije Alphabet, Leri Pejdž (Larry Page) i Sergej Brin (Sergey Brin) su od maja ove godine prodali... Suosnivači kompanije Google za tri meseca prodali akcije u vrednosti od milijardu dolara

Osnivači kompanije Google i suvlasnici njene matične kompanije Alphabet, Leri Pejdž (Larry Page) i Sergej Brin (Sergey Brin) su od maja ove godine prodali akcije vredne više od milijardu dolara.

Pejdž je prodao kompanijske hartije od vrednosti u iznosu od 462 miliona dolara, dok je Brin prodao akcije vredne 610 miliona dolara. Obojica prodaju akcije po unapred utvrđenom planu trgovanja.

Poslednji put su akcije Googlea prodali 2017. godine kada je istekao prethodni plan trgovine.

Alphabetove akcije su ove godine dobro kotirane na berzama. Vrednost akcija klase A je porasla za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, čime su nadmašile vrednost akcija kompanija Amazon i Apple.

Poslednji kvartalni finansijski izveštaj pokazuje ostvarenu dobit od 18,53 milijarde dolara, odnosno 27,26 dolara po akciji. 

Pejdž je sa pozicije izvršnog direktora Alphabeta, u čijem je vlasništvu Google, odstupio krajem 2019. godine. Tada je za izvršnog direktora kompanije Google izabran Sundar Pičaj (Sundar Pichai). U isto vreme je i Brin sišao sa pozicije direktora Alphabeta.

Njih dvojica su osnovali Google 1998. godine. Ostali su članovi njegove uprave i još uvek imaju većinski udeo u vlasništvu, s kontrolom od 51 odsto akcija, piše CNBC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...